Mest læste
[Prosaanmeldelse]

1 - Prosaanmeldelse
Ternet Ninja
2 - Prosaanmeldelse
Hvis det er
3 - Prosaanmeldelse
Kantslag
4 - Prosaanmeldelse
De hængte hunde
5 - Prosaanmeldelse
Dig og mig ved daggry
6 - Prosaanmeldelse
Gud taler ud
7 - Prosaanmeldelse
Effekten af Susan
8 - Prosaanmeldelse
De mørke mænd
9 - Prosaanmeldelse
Og bjergene gav genlyd
10 - Prosaanmeldelse
The vampire diaries – Mørkets brødre

Felicia forsvandt / Jørn Lier Horst / 333 sider
Modtryk. ISBN 978-87-7007-290-8
Anmeldt 18/6 2020, 20:00 af Dorthe Rølmer Bille

God og solidt håndværk af både forfatter og hovedperson


God og solidt håndværk af både forfatter og hovedperson

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Politibetjent William Wisting (som vi lærte at kende i Jørn Lier Horst debutkrimi Nøglevidnet ) bliver presset til at genåbne en gammel sag, da liget af en kvinde dukker op i forbindelse med en udgravning. Efterforskningsarbejdet skal gå stærkt, da der kun er få dage til at forældelsesfristen indtræder.

Ikke nok med, at Wisting og hans kollegaer har travlt med at opklare et mord med næsten 25 år på bagen, så skal de også tage sig af en ny sag, da en ung kvinde meldes savnet. I første omgang tror Wisting og teamet, at kvinden er forsvundet frivilligt, men da en mand med tilknytning til kvinden bliver kastet ud af en bil i høj fart og med nød og næppe overlever begynder Wisting at se nærmere på sagen, og det går op for ham, at også denne sag haster, hvis han skal nå at redde et liv.

En ordentlig mand
Jeg kan faktisk rigtig godt lide William Wisting. Der er ingen bullshit med ham og han er en gennemført ordentlig mand. Der er intet pis og han gør sit bedste for at behandle alle med respekt. Det er forfriskende med en politibetjent, som hverken har et alkoholproblem eller kaos i privatlivet, men som virker som et helt almindeligt menneske, der bare vil yde sit bedste for at hjælpe andre. Han er måske ikke altid en handlingens mand, i hvert fald ikke når det kommer til forholdet til sin meget tålmodige kone, hvilket han også får at mærke da hun pludselig smider en bombe af en nyhed.

Gys og gru – not so much Er du vild med rædsel og skræk, blodige detaljer og grusomme mord, er Felicia forsvandt nok lidt for tam for dig, men holder du af grundig politiarbejde og et godt plot, er det en roman du bør kaste dig over.

Forfatteren Jørn Lier Horst har arbejdet som politimand i mange år og hvor hans første krimi var baseret på en virkelig sag, er Felicia forsvandt fri fantasi. Horst formår at holde fast i en realistisk tilgang til politiarbejdet, selv om der er mulighed for lidt større armbevægelser og det fungerer super godt. Både arbejde og privatliv skildres meget troværdigt. Det går måske lidt langsomt ind i mellem, men mon ikke også opklaringsarbejde i virkeligheden kan slæbe fødderne lidt.

Ind til videre, er der 14 bøger i serien om Wisting, hvilket jeg sætter stor pris på, så løber jeg nemlig ikke tør foreløbigt. Jeg er nok gået hen og blevet lidt vild med den sindige politimand, de små interne spil i hans team og ikke mindst den realistiske vinkel på politiarbejdet.


Forrige anmeldelse
« Da Nina vidste «
Næste anmeldelse
» En pige uden lige »


Flere prosaanmeldelser