Mest læste
[Prosaanmeldelse]

1 - Prosaanmeldelse
Ternet Ninja
2 - Prosaanmeldelse
Hvis det er
3 - Prosaanmeldelse
Kantslag
4 - Prosaanmeldelse
De hængte hunde
5 - Prosaanmeldelse
Dig og mig ved daggry
6 - Prosaanmeldelse
Gud taler ud
7 - Prosaanmeldelse
Effekten af Susan
8 - Prosaanmeldelse
De mørke mænd
9 - Prosaanmeldelse
Og bjergene gav genlyd
10 - Prosaanmeldelse
The vampire diaries – Mørkets brødre

Autoritet / Jeff VanderMeer / 363 sider
Rosinante & Co. ISBN 978-87-638-5779-6
Anmeldt 16/6 2018, 10:10 af Martin R. H.

Vildnis og vildskab


Vildnis og vildskab

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

John Rodriguez er den nyansatte leder af det nedslidte forskningscenter Southern Reach, som vi mødte i Udslettelse, også anmeldt her på Kulturkapellet. Her er det ikke så meget område X, det handler om, idet vi i denne bog er med i maskinrummet – dér, hvor de store beslutninger tages. Det er efterretningscentret i nærheden af området. Det er sådan, at her er man totalt og helt og aldeles afskåret fra omverdenen, hvilket jo netop betyder, at civilisation er der mindre end lidt af. John Rodriguez er ny direktør, idet forgængeren omkom på den ekspedition, vi tidligere har læst om.

Lad det være skrevet her med det samme: Autoritet er et tilbageskridt i denne udredning af, hvad der er på færde i Område X, for der er meget, meget lange beskrivelser af forhold og dynamikker mellem lederne her i maskinrummet, og jeg synes egentlig ikke, at det føjer meget nyt til historien, idet jeg undertiden kedede mig en kende. Jeg vil ind i vildnisset, ind og mærke vildskabet og det pirrende i ikke at vide, hvad det er, der er tale om.

Der er dog ét tilfælde, hvor jeg også blev ramt af en vis uro og uhygge: Da John gennemser en video fra den første mission. Det er her, det kribler rundt på mine arme, og det er her, jeg må tage mig en dyb indånding og vedholdende læse videre.

< Den sidste del af denne trilogi er lige på trapperne, og afslutningen er noget længe ventet, og jeg må sige, at jeg ikke helt er i stand til at se, hvor dette ender – men jeg tænker, at vi i sidste bind rammer Område X igen, og så er der spænding.


Forrige anmeldelse
« Arbejdsnæver «
Næste anmeldelse
» Byens spor »


Flere prosaanmeldelser