Hanne Boel Between Dark & Daylight
SUN, CD 46,6 min.
Anmeldt 17/3 2020, 12:02 af Hans Christian Davidsen

Intet nyt - godt nyt


Intet nyt - godt nyt

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

For snart 30 år siden bragede Hanne Boel igennem som Danmarks store soulsangerinde. Senere søgte hun nye udfordringer som jazzvokal.

I foråret tager hun på turne - hvis Corona-krisen tillader det. Denne gang er nye intense sange fra albummet Between Dark & Daylight. Det er Hanne Boels 17 album i eget navn, men det første album, hvor hun selv har været med til at skrive samtlige sange, og det personlige præg er umiskendeligt.

Det er et stærkt singer-songwriter-album krydret med lidt rhythm'n'blues, jazz og soul. Det hedder sig, man ikke nævner alderen på en kvinde, men det gør vi altså her: Hanne Boel er 62 år, og det er en kvalitet. Hun er Danmarks mest sælgende sangerinde, vi har at gøre med her: Sikker modenhed uden skuen tilbage på “de gode gamle dage” gør albummet originalt og naturligt. Intet virker opdigtet.

Memories of Me er et af albummets stilsikre blues-numre, råt, men alligevel afdæmpet med en god bluesguitar, der ligger og simrer i baggrunden. Alt er mættet med rutine og pondus, kraft og intensitet. Nogle steder kan musikken opleves som en smule stillestående, men i numre som Baby, Baby, Bay og Holy Grail giver hun den en skalle.

Albummet er præget af en dynamiske instrumentering tilsat elektroniske toner, der ligger under strømmen af de traditionelle instrumenters lyd. Der er intet epokegørende eller afgørende nyskabende, men det vil Hanne Boels faste fanskare sætte pris på. Der er intet nyt, og det er godt nyt.

Albummet henvender sig især til et “been there og seen that”-publikum.


Forrige anmeldelse
« Tango Jalousie «
Næste anmeldelse
» Strømmen »


Flere musikanmeldelser...