Mest læste
[Sagprosaanmeldelse]

1 - Sagprosaanmeldelse
En morders bekendelser
2 - Sagprosaanmeldelse
Under tvang - minerydningen ved den jyske vestkyst 1945
3 - Sagprosaanmeldelse
De udvalgte – på flugt for livet
4 - Sagprosaanmeldelse
Kønsballade
5 - Sagprosaanmeldelse
Elevcentreret skoleledelse
6 - Sagprosaanmeldelse
Den store Storm P.-bog
7 - Sagprosaanmeldelse
Drengen der voksede op som hund
8 - Sagprosaanmeldelse
InterView – Introduktion til et håndværk
9 - Sagprosaanmeldelse
Fortrængt grusomhed – Danske SS-vagter 1941-45
10 - Sagprosaanmeldelse
Bourdieu for begyndere

Podcastbogen, 2. udgave / Dorte Palle og Tor Arnbjørn / 192 sider
Ajour. ISBN 9788775720255
Anmeldt 29/4 2025, 18:00 af Birgitte Amalie Thorn

Håndbogen om podcasting


Håndbogen om podcasting

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Podcastmediet er i kraftig vækst og løbende udvikling i Danmark, og derfor er Podcastbogen nu udkommet i en opdateret, 2. udgave. Bogen er en praktisk håndbog til alle, der arbejder med lyd eller drømmer om at gøre det. Her bliver hele processen gennemgået: fra idegenerering og konceptudvikling til produktion og udgivelse. Det sker alt sammen i et visuelt lækkert format, der også gør bogen let at bruge som opslagsværk.

Bogen rummer stadig sine oprindelige syv kapitler med titlerne: Podcasttyper, Værten, Sproget og speaken, Interviewet, Fortællingen, Ideudviklingen og Konceptet. Men denne udgave er udvidet med kapitlerne Indtjeningsmuligheder og Gode råd. Hvert kapitel afsluttes med opsummerende ´takeaways´ i bedste lærebogsstil. Bogen er desuden krydret med citater fra erfarne podcastere som Morten Resen og Iben Maria Zeuthen.

Jeg har tidligere anmeldt 1. udgave af Podcastbogen og savnede dengang mere hjælp til den rent tekniske side af podcastproduktion. Sådan er det stadig her i 2. udgave. Hvis du er dér, hvor udtryk som ”mono”, ”stereo” og ”cleansound” klinger ret så eksotiske, skal du supplere med viden fra andre kilder.

Derudover er bogens måde at inddele stoffet under forskellige størrelser overskrifter ikke altid lige logisk. At overskrifterne ofte er ret generiske og minimalistiske hjælper heller ikke. Jeg brugte i hvert fald en del energi på at bladre tilbage for at forstå hierarkiet og sammenhængen. Hvis du ikke er hjemme i podcastgenren, er det fx. ikke logisk, at overskriften ”Samtalerne” står under podcastgenren ”TALKS”, eftersom der jo også indgår samtaler i genrer som videnspodcasts og reportager.

Dette ændrer trods alt ikke på, at Podcastbogen bestemt er spændende og lærerig læsning. Det er også to af branchens helt store kapaciteter, der står bag. Begge forfattere har en fortid i DR’s medieverden og er co-founders af Nordic Podcast Academy. Så hvis du eller nogen, du kender, ønsker en bred viden om podcastmediet og dets muligheder, er denne bog klart et kig værd.

Forrige anmeldelse
« Digitalization and Learning as ... «
Næste anmeldelse
Ikke flere anmeldelser