Mest læste
[Prosaanmeldelse]

1 - Prosaanmeldelse
Ternet Ninja
2 - Prosaanmeldelse
Hvis det er
3 - Prosaanmeldelse
Kantslag
4 - Prosaanmeldelse
De hængte hunde
5 - Prosaanmeldelse
Dig og mig ved daggry
6 - Prosaanmeldelse
Gud taler ud
7 - Prosaanmeldelse
Effekten af Susan
8 - Prosaanmeldelse
De mørke mænd
9 - Prosaanmeldelse
Og bjergene gav genlyd
10 - Prosaanmeldelse
The vampire diaries – Mørkets brødre

Vi begynder nu nedstigningen / James Meek / 282 sider
Hr. Ferdinand. ISBN 978-87-91746-51-2
Anmeldt 24/4 2009, 08:13 af Mie Poulsgaard Jørgensen

En spirende kærlighed i ørkenen


En spirende kærlighed i ørkenen

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

James Meek står bag bestsellerromanen I kærlighedens navn, og Vi begynder nu nedstigningen er hans nye roman, en roman som allerede har vundet Prince Maurice Prize 2008 – en international pris for den bedst litterære kærlighedsroman. Romanen tager udgangspunkt i Afghanistan, et sted James Meek har personlige erfaringer med, da han nemlig figurerede som krigskorrespondent i bl.a. Afghanistan, og han skriver derfor med en indsigt i livet i krig.

Bogen omhandler Adam Kellas, en engelsk journalist, der lever livet ganske flyvsk uden at slå sig ned hverken på arbejdsmarkedet, blandt vennerne eller i et seriøst forhold. Modvilligt accepterer Kellas en opgave som krigskorrespondent i Afghanistan – en oplevelse, der vender rundt på hans liv. Her konfronteres han med krigens ødelæggelser og de civile tab af menneskeliv, men også de livsforhold afghanerne lever under. I Afghanistans ødelæggelse mærker Kellas sit liv gå op i limningen, og han må tage stilling til, hvordan han skal leve livet fremover.

I Afghanistan møder Kellas en anden journalist, Astrid, som han fascineres af. De har en hed aften sammen, men Astrid synes ligeledes anderledes og utilnærmelig. Da Kellas kommer hjem, når hans personlige problemer klimaks. Han siger sit arbejde op og kommer i en stor konflikt med vennerne, men midt i det hele modtager han en besked fra Astrid, der ønsker at se ham. Han rejser nu fra England til USA for at møde Astrid, og en ny rejse begynder – en rejse der skal vise sig at forandre hans liv, og som får Kellas til at tage stilling til, om han atter skal stikke af eller omsider tage livet med det gode og det onde.

Vi begynder nu nedstigningen fanger flere nuancer. Den omhandler ikke blot livet i krig men også en mand i en midtvejskrise, en mand som skal tage stilling til de valg, som han har taget i livet, og han skal afgøre om denne livsstil er bæredygtig i fremtiden. Det er endvidere en kærlighedsroman om en hed affære, der munder ud i, at Kellas må afgøre, hvor langt han vil gå for at etablere et forhold - vil han acceptere Astrids menneskelige fejl?

Bogen stiller hermed nogle vigtige spørgsmål, som mange temmelig sikkert vil kunne relatere til. De fleste mennesker når et punkt i deres liv, hvor de må tage stilling til deres liv og de valg, som de har taget igennem livet, og man må overveje, om man opnået det, man ville? Og hvor langt vil man gå for kærligheden?

Bogen er skrevet i et flot sprog og omhandler flere temaer, som vil appellere til den almindelige læser.


Forrige anmeldelse
« Plante og jeg «
Næste anmeldelse
» Haver af vand »


Flere prosaanmeldelser