Speck Mountain Summer Above
VME Danmark / Burnt Brown Sounds, CD min.
Anmeldt 3/4 2008, 13:53 af Steen Christiansen

Spirende sommer


Spirende sommer

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

"Summer Above" er debutalbummet fra Speck Mountain, et Chicago-band hvis musik er ligeså præget af modsætninger som deres navn. De spiller psykedelisk americana med en markant wall-of-sound produktion, som skaber et lydtapet der er godt til at frembringe stemninger og knap så godt til at lave afsluttede numre. Det meste af cd'en fungerer dermed som en lang stemningsflade, snarere end et egentligt album. Der gør dog ikke noget, hvis man er indstillet på at bruge musikken på den måde.

De fleste sange er uden trommer, men med tape delay, hvilket alt i alt giver en drømmende, meditativ lyd, med en hvis kølig distance. Det er derfor næppe tilfældigt at der er en skandinavisk stemning over numrenes titler, som f.eks. "Midnight Sun", "Fjord Song" og ikke mindst "Stockholm".

På samme drømmende vis, er forsanger Marie-Claire Balabanians stemme trukket langt bagud i lytdtæppet, så den fungerer i lige så høj grad som et vokal end som egentlig vokal. Teksterne flyder derfor også ud og er lige så repetitive som musikken. Numrene følger da også langt fra den typiske rock-skabelon med vers-omkvæd, men følger i stedet end mere organisk udvikling.

Det er på mange måder et forførende album, men man skal give det tid til at vokse i en, for den umiddelbare fornemmelse kan nemt være en af langsom, kedsommelig musik, som ikke flytter sig. Man bør derfor væbne sig med tålmodighed, og måske endda bruge høretelefoner så man kun fokuserer på musikken og intet andet.


Forrige anmeldelse
« Dig, Lazarus, Dig!!! «
Næste anmeldelse
» Songs From the Sparkle Lounge »


Flere musikanmeldelser...