Mest læste
[Koncertanmeldelse]

1 - Koncertanmeldelse
Sinne Eeg og Touché
2 - Koncertanmeldelse
Abild
3 - Koncertanmeldelse
MC Hansen Band
4 - Koncertanmeldelse
JazzKamikaze
5 - Koncertanmeldelse
Pligten Kalder
6 - Koncertanmeldelse
Helene Blum & Harald Haugaard med: Anna Lindblad, Petri Hakala, Antti Järvela og Sune Rahbek.
7 - Koncertanmeldelse
Veto
8 - Koncertanmeldelse
Eivør
9 - Koncertanmeldelse
Sinatra - En mand og hans musik
10 - Koncertanmeldelse
Folkeklubben

Jacob Dinesen
Max, Flensborg 19/10-2019
Anmeldt 22/10 2019, 18:20 af Hans Christian Davidsen

En rustik røst fra Tønder


En rustik røst fra Tønder

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Den danske singer-songwriter Jacob Dinesen lider af højdeskræk. Han er ikke meget for at bevæge sig op i vandtårnet hjemme i fødebyen Tønder, og som dreng tog han aldrig turen op på tre-meter vippen i svømmehallen.

Men sceneskræk…? Ikke det fjerneste. Hvis - så skjuler han det godt.

Jacob Dinesen sig boltrede på scenen i Max i Flensborg. Her var han tydeligvis hjemme. Han har engang fortalt, at det ikke var på fodboldbanen i hjembyen Tønder, at han kunne gøre sig gældende. Men i Max kørte han med klatten, og publikum fulgte hans spil. Langt de fleste af dem, der havde købt billet til denne koncert i efterårsferien, kom nordfra, fra Danmark.

Jacob Dinesen er født 1995 i Tønder og bor i dag i Aarhus. Efter studentereksamen i 2015 begyndte han at læse engelsk på Syddansk Universitet i Odense, men sprang fra for at forfølge drømmen om en musikalsk karriere.

I 2015 udsendte han sit første album, Count the Ways, som han selv stod for al finansiering af. Det betød blandt andet, at han måtte arbejde på fabrik og som lærervikar for at få råd til at indspille.

Fik sin første pladekontrakt i 2016, hvor han udgav Brace Against The Storm, der indbragte en platincertificering for mere end 20.000 solgte albummer.

Originale sange
Otte af numrene fra hans 2018-album, Found It, fyldte sætlisten til denne koncert: Melodisk, amerikansk inspireret folkrock med Jacob Dinesens vokal i front bakket op af et veloplagt band. Line-up’et var ud over Jacob Dinesen på guitar, Jesper Andersen på trommer, Jens Pilgaard på bas, Rasmus Rydahl på guitar og David Lee på keyboards.

Energi og løssluppethed vekslede med introverte ballader, hvor Jacob Dinesen reflekterede over de tunge ting i livet. Der opstod en helt andægtig stemning allerede i optakten til titelnummeret Brace Against The Storm, som Jacob Dinesen dygtigt afleverede solo med akustisk guitar, mens bandmedlemmerne vandrede ud fra scenen og tog sig en pause i baglokalet.

Sangen handler om et menneskes tanker, der kan blive dets egen værste fjende. Nogle kommer sig over det. Andre kan blive syge og isolerede fra omverdenen. Publikum vågnede for en stund op til en anden virkelighed, før festlighederne fortsatte med masser af gåpåmod og solide riffs i Never Run eller Bats og Beggar. Dinesens sange er originale, og hans unge alder på snart 24 år kan ikke høres. Han synger som om, han aldrig har lavet ret meget andet - og det har han vist heller ikke. Hans vokal er dyb og rustik, numrene melodiske og originale, og så hviler han bare i sig selv på scenen.

Han ved, at han har noget at byde på, og det vidste publikum også. Olé, det var i Flensborg, men det kunne lige så godt have været i Fredericia eller Frederikshavn. Selv om han synger på engelsk, er det fortsat hjemmepublikummet, der ved besked om hans kvaliteter.

Det var helt tydeligt, at blandt sønderjyderne er han en af deres egne. For tænk sig, at sådan et talent kan titte frem fra Tønder. Det overrasker næppe dem, der er vant til at gå til Tønder Festival og ved, hvilken grøde den festival udgør i byen. Endnu flere fortjener dog at vide det.

Sætlisten var: Found It, I Knew For Certain, Take Her Away, Dancing Devil, Goodhearted Father, The World Before My Feet, I've Walked, Take Me To The River, Brace Against The Storm, Bats, Beggar, Never Run, Telephone, Beautiful Sight, Jessie, Dancing With Myself. Ekstra numre: Roll With Me og Into Your Arms.

Forrige anmeldelse
« Det Kongelige Kapel «
Næste anmeldelse
» Enrico Pieranunzi og Thomas Fon... »