Mest læste
[Koncertanmeldelse]

1 - Koncertanmeldelse
Sinne Eeg og Touché
2 - Koncertanmeldelse
Abild
3 - Koncertanmeldelse
MC Hansen Band
4 - Koncertanmeldelse
JazzKamikaze
5 - Koncertanmeldelse
Pligten Kalder
6 - Koncertanmeldelse
Helene Blum & Harald Haugaard med: Anna Lindblad, Petri Hakala, Antti Järvela og Sune Rahbek.
7 - Koncertanmeldelse
Veto
8 - Koncertanmeldelse
Eivør
9 - Koncertanmeldelse
Sinatra - En mand og hans musik
10 - Koncertanmeldelse
Folkeklubben

Hugo Helmig
Max i Flensborg 13/4 - 2019
Anmeldt 23/4 2019, 11:05 af Hans Christian Davidsen

Hugo Helmig på turne i Tyskland


Hugo Helmig på turne i Tyskland

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

»Én - to - fisse for tre. Én - to - fisse for tre« råbte de i kor på den øverste etage i diskoteket Max i Flensborg. En flok kåde unge mænd, der var i byen til koncert - troede jeg.


Ud af ringen kom pludselig Hugo Helmig. Der var blot blevet gennemført et ritual, hvor kampånden skulle op i det øverste felt lige før koncerten - uden videoptagelser. I 2017 blev blandt andre “Everyday Sexism Project Danmark” meget vred på det danske fodboldlandshold, fordi holdet efter en vunden kamp i kor havde sunget meget højt om kvinders bryster i omklædningsrummet. Hugo Helmig og hans band skyndte sig ned ad trapperne til den lige scene på Max og åbnede med Don't Wait Up, hvor teksten blandt andet lyder:

“I’m pretty sure that I'll keep
On ending up in situations
That I didn't ask for.”

Som nogle måneder tidligere, da knøsen havnede i detentionen og måtte aflyse en koncert, fordi han havde taget et par baner - kokain.

Til publikums store tilfredshed dukkede han op og fyrede en fed… koncert af sammen med sine fire jævnaldrende musikere, der synes at være blevet stimuleret af kampråbet. Man lagde især mærke til Mathias Warny, der i alle up tempo-numre tæskede løs på trommerne - med trommesættet placeret helt ude i siden af scenen - og guitaristen Emil Falk, der ligesom Hugo selv er søn af en kendt dansk musiker - nemlig Mek Pek.

Dansabel pop
Sange fra det dugfriske debutalbum Juvenile var med på sætlisten til denne koncert - den sidste på en turné gennem Tyskland.

- Kan du snakke dansk, Hugo? råbte en ung mand blandt publikum.
Det kan Hugo godt, men han gjorde det ikke:
“This next song is what we think other people think about us - when we are sitting in a cafe or entering a bar,” sagde Hugo Helmig før Posing For Pictures.

Hugo Helmig er en midtersøgende sjæl i sin musik. Publikum stod ikke stille på dansegulvet. Hans nye sange er indbydende dansabel pop med god groove og ofte med en indbydende udviklings-kurve som Young Like This, der begynder afdæmpet med akustisk guitar og ender i fest og fyrværkeri. Koncerten var og debutalbummet er mættet med hitlistepop med tekster om at være ung i 2019:

“When you're posing for a perfect picture/while you hide behind your pretty smile/Please don't lie/please don't lie to me”.

Young Like This er mere uptempo end de to første Helmig-singler, Please Don’t Lie og Wild, som begge nåede helt op i Top 3 på det store tyske markeds airplay-chart i 208 - plus Top 20 i Østrig. Hans 2019-forårsturne i Tyskland gik til alle de større byer, Hamborg, Frankfurt am Main, München, Stuttgart, Düsseldorf og Berlin for at blive sluttet af i grænsebyen Flensborg, hvor der naturligvis også var et stort dansk publikum til stede. Koncerter i Wien og Zürich var også på tour-listen.

Hugo Helmig er måske ikke den fødte sanger, men hans sange og musik er godt skruet sammen. Det er svært at sige, hvad det kan føre til i en verden, hvor de lovende musikernavne forsvinder lige så hurtigt, som de kom.

I sommeren 2019 er Hugo Helmig med på Jelling Festival og Roskilde Festival.

Forrige anmeldelse
« Marius Neset & DR Big Band «
Næste anmeldelse
» FolkBaltica 15 års jubilæumsk... »