Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

Scooby Doo / Scooby Doo 2: Monster's Unleashed (ca. 180 min.) Købefilm / Warner Bros
Anmeldt 3/10 2019, 16:22 af Jannie Leonhardt Andersen

Scooby-Doo: 1 & 2 Movie Collection


Scooby-Doo: 1 & 2 Movie Collection

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Scooby-Doo: 1 & 2 Movie Collection blev genudgivet i forbindelse med 50-års jubilæet for den animerede Scooby-doo tv-serie.

Scooby-Doo: The Movie og Scooby-Doo: Monsters Unleashed er begge en hyldest til den oprindelige tv-serie, skabt i 1969 af Hanna-Barbera Productions.

Plottet i begge film er som i tv-seriens afsnit meget ens. Mystery Inc. består af fire teenagere Fred, Daphne, Velma og Shaggy og hunden Scooby-Doo. De bliver tilkaldt for at opklare overnaturlige mysterier. Sådan lidt a la Ghostbusters møder X-files og Nancy Drew - blot uden sammenhængende scener eller handling.

Det er tydeligt, at begge film er lavet til en hardcore Scooby-Doo fanbase. De er ikke lavet til almindelige, dødelige mennesker. Det kræver nok, at man har set alle afsnit af tv-serien for at få en afkodningsnøgle til at finde sammenhængen i begge films plot.

Spillestilen er lidt som i Austin Powers. Overdrevet og trættende, uden nogen former for substans. Det ville dog heller ikke være at forvente, da begge film ligger meget tæt op af den "falden-på-halen"-komedie, som var kendetegnende for tv-serien.

Tv-serien var produceret som et blandt flere indslag i søndag morgen tv for børn i 1969. Der måtte ikke være voldelig indslag, da CBS havde modtaget mange klager over at deres børneprogrammer indeholdte for mange voldlige scener. Hvad der gør, at man kommer til at tænke på Austin Powers, er de mange ’let’-påklædte og barmfagre teenagere, som er med i begge film, både i forgrund og baggrund. Det hele er dog egentlig meget udskyldigt og forsigtigt uden at støde nogen.

Animeringen af Scoopy-Doo var meget flot lavet, da filmene udkom. Faktisk er det bedste i begge film, når Scooby-Doo udfolder sig. Det siger selvfølgelig ikke så meget, idet filmene i min optik er direkte spild af tid.


Forrige anmeldelse
« Batman vs. Teenage Mutant Ninja... «
Næste anmeldelse
» Den eventyrlige park »


Filmanmeldelser