Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

Mission Impossible – Rouge Nation (131 min.) Købefilm / 20th Century Fox
Anmeldt 8/12 2015, 20:00 af Torben Rølmer Bille

Eminent underholdende


Eminent underholdende

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Nogle gange virker thrillers og actionfilm udelukkende første gang, man ser dem, for når først man har oplevet vor helt desarmere bomben, kæmpe sig ud af fængslet eller for den sags skyld stjæle de hemmelige planer fra modstanderne, så er der måske ingen reel grund til at se dette igen.

Der er til gengæld al mulig grund til at gense den seneste version af Mission Impossible, der har fået titlen Rouge Nation, for selv om den måske stadig er i nogenlunde frisk erindring fra sensommerens biografbesøg , er den er mindst lige så spændende, underholdende og imponerende i hjemmebiografen. Især på BlyRay står billedet fantastisk, og har man det rette udstyr i hjemmet, bør man skrue højt op - for lydsiden er mindst lige så vigtig for oplevelsen, som biledsiden er.

Det var også Christopher McQuarrie, der instruerede Cruise i den solide thriller Jack Reacher, så noget tyder på at den bette skuespiller kom så godt ud af det med instruktøren, at det var ham der blev det naturlige valg, da der skulle findes en instruktør til den næste MI-film. McQuarrie var også hovedforfatter på Edge of Tomorrow og Operation Valkyrrie,der ligeledes havde Cruise i hovedrollen.

Det er da også både Cruise og McQuarrie, der leverer et ganske veloplagt kommentarspor til filmen, som naturligvis er inkluderet på BluRay-udgaven, hvor de blandt andet fortæller om alle de referencer til andre film, de bevidst har inkluderet i filmen.

MI-serien er jo egentlig skabt på baggrund af en populær tv-serie, der i sin første inkarnation kørte fra 1966-1973, og som blev lavet af CBS og Desilu-Productions – samme produktionsselskab, der også skabte den oprindelige Star Trek-tv-serie. Ikke desto mindre skylder både tv- og filmserien også en masse til James Bond, men selv om Bond stadig forbliver den mest ikoniske fiktive spion på film, så er Rouge Nation på mange måder en langt mere underholdende film end den nyeste 007-film Spectre. Selv om man kan diskutere hvilket plot, der fungerer bedst, så er der ingen tvivl om at fremdriften og spændingen er mest vellykket i Cruise-filmen.

Det er svært at sige meget mere om selve hovedfilmen, end det der allerede er blevet nævnt da kapellet anmeldte bioversionen, men til gengæld vil man opleve, at det er en film ,der bestemt er værd at gense, men dette primært for hovedfilmen og måske for kommentarsporet.

Selv om BluRay-udgaven også byder på en håndfuld mindre featuretter om bl.a. stunts, og som går bag kameraerne, eller går tæt på enkelte af filmens spektakulære sekvenser, så er disse altså både ganske korte. De fleste af bag-om filmene minder om (eller er måske) den type, som typisk benyttes til at promovere filmen forud for dens premiere. Kort fortalt så minder de om mange andre af denne type og udmærker sig ikke synderligt.

Det jævne ekstramateriale burde dog ikke være til hinder for, at man får fat i Mission Impossible: Rouge Nation, for det er nok et af 2015s bedste bud på en mainstream actionfilm, hvis man da lige ser bort fra den episke Mad Max. Så hvad enten man holder af til spionfilm, af Tom Cruise, godt kan lide gedigen action eller blot ønsker at blive underholdt i et par timer, så er Rouge Nation sikkert en film, som langt de fleste ville være glad for at have stående på hylden, for den kan sagtens klare et eller flere gensyn.


Forrige anmeldelse
« Jurassic World «
Næste anmeldelse
» Boys of Abu Ghraib »


Filmanmeldelser