Mest læste
[Tegneserieanmeldelse]

1 - Tegneserieanmeldelse
Fimbulvinter
2 - Tegneserieanmeldelse
En dyne af sne
3 - Tegneserieanmeldelse
Batman – Bogen om Nattens Ridder
4 - Tegneserieanmeldelse
Når jeg ikke er til stede
5 - Tegneserieanmeldelse
Det kinesiske værelse
6 - Tegneserieanmeldelse
Goliat
7 - Tegneserieanmeldelse
Einherjar
8 - Tegneserieanmeldelse
Mimbo Jimbo
9 - Tegneserieanmeldelse
Kakofonia
10 - Tegneserieanmeldelse
Flere Post-It monstre

Mimbo Jimbo / Gyldendal / Ialt 40 sider
Tekst: Jakob Martin Strid, ill: Jakob Martin Strid
Anmeldt 10/10 2014, 07:00 af Kim Toft Hansen

Elegant elefant


Elegant elefant

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

For de fleste børnefamilier vil Mimbo Jimbo, en lille, blå og sælsom elefant, være en velkendt figur. De hidtil fem bøger om den elegante elefant er for nyligt samlet i Den kæmpestore bog om Mimbo Jimbo. Nu er turen kommet til de helt små 0-3-årige, der ikke skal snydes for den store indsigt i livet, som Mimbo Jimbo kan levere. At bøgerne er øremærket børn på op til tre, er dog noget i overkanten. For de 3-årige er det oplagt at springe videre til den store bog.

Jakob Martin Strid, der besidder den sirlige hjerne, som udklækker de små, lærerige eventyr, er manden bag hele striben af bøger. Han trækker på den velkendte hammel i de udgivelser, der er samlet i Mimbo Jimbos lille kasse med bøger. De fire bøger låner de samme fortællinger i en forsimplet udgave, som helt elementært tager råridset af de oprindelige fortællinger og koger dem ned til en maggiterning, der kan pakkes ud fra de suttevenlige tykke sider.

Ved siden af den lille kasse har Strid tegnet de to obligatoriske bøger, der skal indlære ord og tal. Med Ord med Mimbo Jimbo og Tæl med Mimbo Jimbo træder han ind på et marked, der allerede har en del udmærkede titler at byde på, men idéen er naturligvis, at den velkendte lille elefant også skal tiltrække opmærksomheden til lærdommen med billeder, der vækker genklang fra fortællingerne. Det er faktisk udmærket tænkt at bringe ord- og talleg ind med narrativen.

Den barnlige, klartfarvede tegnestil er fin og lækker, som vi kender den fra de oprindelige fortællinger. Så der skal nok være et marked for de smås forældre og glade gavegivere. Der er dømt barselsgaver, når Strid sigter ind i et bogmarked for de helt små. For hvem vil ikke gerne lære barnet om livet ved hjælp af en lille, klog og meget blå elefant?

Forrige anmeldelse
« Daisy - en prinsesse i Danmark «
Næste anmeldelse
» Lininil er forsvundet »