Mest læste
[Sagprosaanmeldelse]

1 - Sagprosaanmeldelse
En morders bekendelser
2 - Sagprosaanmeldelse
Under tvang - minerydningen ved den jyske vestkyst 1945
3 - Sagprosaanmeldelse
De udvalgte – på flugt for livet
4 - Sagprosaanmeldelse
Kønsballade
5 - Sagprosaanmeldelse
Elevcentreret skoleledelse
6 - Sagprosaanmeldelse
Den store Storm P.-bog
7 - Sagprosaanmeldelse
Drengen der voksede op som hund
8 - Sagprosaanmeldelse
InterView – Introduktion til et håndværk
9 - Sagprosaanmeldelse
Fortrængt grusomhed – Danske SS-vagter 1941-45
10 - Sagprosaanmeldelse
Bourdieu for begyndere

Lethed i hverdagen / Mette Kopp / 72 sider
Rosinante. ISBN 978-87-638-5289-0
Anmeldt 5/9 2017, 11:16 af Birgitte Amalie Thorn

Letlæst lommebog mod stress


Letlæst lommebog mod stress

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Dette er en lille anmeldelse af en lille bog. Mette Kopps Lethed i hverdagen fylder nemlig kun 72 sider (heraf halvdelen billeder) og er omtrent på størrelse med længden af din hånd. Derfor ser man også straks for sig, hvordan den er lige til at have med i håndtasken, have liggende som del af det obligatoriske stilleben på sofabordet eller bare velegnet som en sød, lille værtindegave.

Mette Kopp, der kan skrive både cand.mag., livsstilscoach, forfatter og yoga- og meditationslærer på CV’et, giver med denne bog den travle og småstressede dansker en række tips til, hvordan man får lettet foden fra speederen og skabt mere rum til ro i hverdagen. Forfatterens bagvedliggende filosofi er, at hvis vores dagligdag ikke levner tid til at gøre tingene med kærlighed og nærvær, så kan vi ikke trives og kommer ud af balance.

Nogle af rådene i bogen er gamle travere såsom at huske at leve i nuet, men der er også flere konkrete tips, som man kan gøre allerede i morgen. Eksempelvis at planlægge ekstra ti minutter som buffer mellem hver aftale i løbet af en dag, så man får tid til at få sig selv med eller kan imødegå uforudsete begivenheder. Det hele holdes enkelt og i en kærlig tone, og man tager sig i at sidde og nikke eftertænksomt over nogle af rådene.

Lethed i hverdagen kan qua sin størrelse snildt læses i ét hug, men i virkeligheden egner den sig nok bedre til, at man dagligt, ugentligt eller bare med mellemrum slår op i den og læser et enkelt tip. Den indeholder råd til en måneds tid, hvis man læser ét dagligt. På den måde kan tingene nå at bundfælde sig (læs: man får måske rent faktisk gjort noget ved det, frem for bare at smække bogen op til de andre livsstilsbøger på hylden efter endt læsning!). Mette Kopp lader til at have luret, at flertallet af stressede, travle mennesker netop sjældent har overskuddet til at pløje sig igennem en 200 sider lang bog om stresshåndtering.

Alt i alt har forfatteren begået en lille, livsklog bog. Ikke revolutionerende, men sød og til tider tankevækkende. Som sagt en god gaveide – også til dig selv.

Forrige anmeldelse
« Ungdom - Forløb i medier «
Næste anmeldelse
» Det nye tyske højre. Politik, ... »