Mest læste
[Sagprosaanmeldelse]

1 - Sagprosaanmeldelse
En morders bekendelser
2 - Sagprosaanmeldelse
Under tvang - minerydningen ved den jyske vestkyst 1945
3 - Sagprosaanmeldelse
De udvalgte – på flugt for livet
4 - Sagprosaanmeldelse
Kønsballade
5 - Sagprosaanmeldelse
Elevcentreret skoleledelse
6 - Sagprosaanmeldelse
Den store Storm P.-bog
7 - Sagprosaanmeldelse
Drengen der voksede op som hund
8 - Sagprosaanmeldelse
InterView – Introduktion til et håndværk
9 - Sagprosaanmeldelse
Fortrængt grusomhed – Danske SS-vagter 1941-45
10 - Sagprosaanmeldelse
Bourdieu for begyndere

Body Shape Bible - Find din figur. Find din stil. Forny dig selv / Trinny Woodall og Susannah Constantine (Oversat af Marie Louise Kopp) / 288 sider
Borgen. ISBN
Anmeldt 23/9 2008, 20:01 af Karen Østergaard Richter

What women want


What women want

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Hvis du er kvinde og endnu ikke kender Trinny og Susannah, så er det ikke et sekund for tidligt, at du stifter bekendtskab med disse påklædningsguruer og deres nye bibel. Hvis du er mand, er denne anmeldelse relevant for dig, hvis du: 1) har en kvinde i dit liv, som du ikke altid synes klæder sig efter sine former, 2) hvis du interesserer dig for tøj og mode, eller hvis du 3) godt kan lide at kigge på fotografier af helt almindelige, blege, engelske kvinder, der i den mest afklædte udgave er iklædt poset, gråt undertøj.

Trinny Woodall og Susannah Constantine er mest kendt fra deres ligefremme, provokerende, ucensurerede og ærlige kommentarer i det underholdende livsstilsprogram Red min stil, hvor helt ualmindeligt almindelige engelske kvinder lærer at klæde sig korrekt efter kropsform, størrelse og alder. Trinny og Susannah gennemgår de heldige kvinders garderobe med hudløst ærlige kommentarer og kasserer det uklædelige tøj, hvorefter kvinderne slippes løs i modebutikker med 2000 pund på lommen og rygsækken fuld af gode råd om ”what not to wear”. Trinny og Susannah slog oprindeligt igennem med deres avisklumme om highstreet-mode, og siden er deres tv-serie What not to wear (BBC) blevet kendt verden over. Siden er tv-serien Trinny & Susannah Undress… kommet til samt et undertøjsfirma og en række dvd’er. Trinny & Susannah er i dag en millionvirksomhed.

Trinny og Susannah har udgivet en lang række bøger og dvd’er med overlevelsesstrategier for kvinder i alle aldre og bogen Body Shape Bible er den syvende bog i rækken. Idéen til Body Shape Bible er opstået gennem Trinny og Susannahs kontakt med tusinder af kvinder verden over, som ikke har kunnet finde deres krops form i de fire traditionelle kropsformer æblet, pæren, timeglasset og trianglen og dermed har været på bar bund i forhold til at klæde sig korrekt.

Trinny og Susannah satte sig for at arbejde med problemet, og via hjemmesiden startede de en undersøgelse om kropsformer, som mere end 10.000 kvinder har svaret på. Trinny og Susannah har nu identificeret 12 forskellige kropsformer som de kalder Timeglas, Cello, Kegle, Vase, Pære, Æble, Søjle, Klokke, Vinglas, Kræmmerhus, Mursten og Slikkepind. Det er disse 12 kropsformer, Body Shape Bible er centreret om, og pointen er, at det ikke er størrelsen men formen på kroppen, der betyder noget. Det er formen og ikke kiloene, der afgør, hvordan man skal klæde sig.De 12 kropsformer


Bogen indledes med et afsnit, som skal hjælpe læseren til at identificere sin egen kropsform i en enkelt af de 12 figurer eller i en kombination af nogle af disse. Ved at finde sin egen kropsform i en enkelt af formerne eller en kombination af flere kan vi nu alle få hjælp af påklædningsguruerne, der ikke er bange for selv at vise deres bedste og værste påklædte øjeblikke frem. Når man har fundet sin egen kropsform, går bogen så for alvor i gang med sin grundige gennemgang af hver af de 12 former.

Først møder vi en ganske almindelig, engelsk kvinde, som repræsenterer den pågældende kropsform, og som er klædt i gråt undertøj. Herefter gennemgås kropsformens værste påklædningsmæssige fejltagelser, hvilket er helt i tråd med Trinny og Susannahs tv-serie What not to wear. Herefter gennemgås den ideelle garderobe for kropsformen, og vores engelske repræsentant iklædes nu det ideelle tøj, sminkes og styles. Som afslutning på kapitlet ses en række kendisser med den pågældende kropsform i deres bedste og værste outfits til inspiration for Vinglassene, Slikkepindene og alle de andre.

Bogen indeholder desuden en række gode råd til, hvordan man nemt kan genbruge sin uklædelige garderobe gennem små justeringer af tøjet, så det kommer til at klæde ens kropsform bedre. Endeligt angives en forhandlerliste på tøjet i bogen samt en vejviser til de bedste butikker fra New York til Århus og London til Aalborg.

Trinny og Susannahs Body Shape Bible er en brugbar og intelligent bog, som virkelig kan hjælpe mange kvinder til at blive lige så skønne udenpå, som de er indeni. Som tidligere indkøber og ekspedient i en tøjbutik i Aalborg har jeg selv lært at klæde mig og andre kvinder på til det bedre, og selvom jeg ikke er ubetinget enig i alle Trinny og Susannahs råd og vink, er vi mange, som kun kan have glæde af at huske at lytte til vores fornuft i stedet for modens dikteringer, når vi shopper.

Det hele handler om illusioner, om at flytte fokus og fremhæve ens fortrin. Det handler ikke om størrelser men om proportioner, det handler om ikke om at tabe sig eller bruge penge på kosmetiske operationer, men om at få det bedste ud af det, man har, og være tilfreds med sin egen krop. Det kan måske lyde banalt, men når 48 % af de adspurgte kvinder svarer, at de er utilfredse med deres kropsform, er det måske slet ikke så let alligevel. Så er det jo godt, at vi har Trinny og Susannah, og selvom bogen ser ganske usmagelig ud i sit lyserøde glimmeromslag, er der altså god smag, gode råd, god humor og gode kvinder gemt heri.

Forrige anmeldelse
« Man jager et bæst og fanger et... «
Næste anmeldelse
» Filosofisk leksikon »