Mest læste
[Sagprosaanmeldelse]

1 - Sagprosaanmeldelse
En morders bekendelser
2 - Sagprosaanmeldelse
Under tvang - minerydningen ved den jyske vestkyst 1945
3 - Sagprosaanmeldelse
De udvalgte – på flugt for livet
4 - Sagprosaanmeldelse
Kønsballade
5 - Sagprosaanmeldelse
Elevcentreret skoleledelse
6 - Sagprosaanmeldelse
Den store Storm P.-bog
7 - Sagprosaanmeldelse
Drengen der voksede op som hund
8 - Sagprosaanmeldelse
InterView – Introduktion til et håndværk
9 - Sagprosaanmeldelse
Fortrængt grusomhed – Danske SS-vagter 1941-45
10 - Sagprosaanmeldelse
Bourdieu for begyndere

Nanas kageri / Nana Frolov Christensen / 144 sider
Lindhardt og Ringhof. ISBN 9788711388907
Anmeldt 3/7 2013, 20:47 af Mette Jellesen

Nanas kageri


Nanas kageri

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Nanas kageri – og hvilket kageri! Forsiden frister forførende og oplevelsen bliver ikke mindre af bagebogens mange flotte billeder, som flot supplerer hver enkelt opskrift. Og der er smag for alle pengene.

Med Nanas kyndige vejledning bliver jeg ført sikkert igennem, hvad der umiddelbart virker som en umulig opgave for mig: kunsten at bage de smukke farvede macarons. Og som førstegangsbager af disse skønne kager får jeg et perfekt resultat, på trods af at Nana sødt advarer om, at man ikke skal give op, hvis ikke resultatet bliver perfekt i første omgang.

Udvalget er velvalgt og går fra cupcakes til små kager, dessertkager, sundere kager for til sidst at slutte med lagkager. Især i udvalget af de sundere kager bliver jeg overrasket og glad – hvem skulle have troet, at kikærter i muffins skulle smage godt? – men det gør det! Selv min to-årige lapper dem i sig, som var det slik (og det er det jo også lidt…).

Udover de inspirerende opskrifter har Nana sørget for gode råd til bl.a. opsmøring og overtrækning af kager. Jeg føler mig derfor godt rystet til at kopiere hendes skønne og utroligt flotte lagkager, som helt giver den ”wauw”-effekt, hun gerne vil videregive. Dygtig er hun, og samtidig glædes jeg især over, at det ikke er perfektionismen i sig selv, der bærer værket, men at man bogen igennem finder plads til skævhed og en oprigtig kærlighed til kager og smag, hvor man fornemmer Nanas trang til at lege med farver, former og ikke mindst eksperimentere med råvarer. Bogen er umiddelbart ikke for nybegyndere, men Nana har sørget for, at der også er plads til os.

Der er således kager for enhver smag, temperament og tålmodighed ud i kagebagningens kunst: fra perfekte store kreationer til mindre kager, hvor der er plads til skævhed og charme (læs: plads til fejl og børnefingre, der hjælper med i udførelsen). Enkelte opskrifter kræver dog en tur til et velassorteret supermarked efter f.eks. pastafarve eller silketofu. Men det gør jeg gerne, når det gælder Nanas bagekunst! Tak for kage.

Forrige anmeldelse
« Mit sidste suk «
Næste anmeldelse
» Mord til tiden – forbrydelse,... »