Mest læste
[Sagprosaanmeldelse]

1 - Sagprosaanmeldelse
En morders bekendelser
2 - Sagprosaanmeldelse
Under tvang - minerydningen ved den jyske vestkyst 1945
3 - Sagprosaanmeldelse
De udvalgte – på flugt for livet
4 - Sagprosaanmeldelse
Kønsballade
5 - Sagprosaanmeldelse
Elevcentreret skoleledelse
6 - Sagprosaanmeldelse
Den store Storm P.-bog
7 - Sagprosaanmeldelse
Drengen der voksede op som hund
8 - Sagprosaanmeldelse
InterView – Introduktion til et håndværk
9 - Sagprosaanmeldelse
Fortrængt grusomhed – Danske SS-vagter 1941-45
10 - Sagprosaanmeldelse
Bourdieu for begyndere

Visualisering og livskvalitet (CD-udgave) / Bobby Zachariae / 0 sider
Rosinante. ISBN 9788763811101 bl.a.
Anmeldt 24/9 2010, 00:17 af Else Knuth-Wintherfeldt

4 CD’ere om visualisering og livskvalitet


4 CD’ere om visualisering og livskvalitet

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Forskning peger på, at visualisering og afspænding er et effektivt redskab til at sikre sit velbefindende og til at afhjælpe stress, angst og forbedre livskvaliteten, hvis man bl.a. har en alvorlig sygdom som kræft. Professor, cand.psych. og dr. med. Bobby Zachariae har i mange år været blandt de førende stressforskere i Danmark.  Han arbejder ud fra en bred holistisk palet, hvor individet tilskyndes til at udvikle og målrette bevidsthedens helbredende ressourcer.  Forlaget Rosinante har netop genudgivet den populære firdobbelte CD-serie Visualisering og livskvalitet, der dækker et bredt spektrum: Find din indre balance, Afhjælp angst og nervøsitet, Immunforsvaret – Ressource og balance og endelig Mentale redskaber ved kræftsygdom

I Danmark har psykologien traditionelt været knyttet til ordet, som også Freuds psykoanalyse var det. Samtale og drømme gav adgang til dybere bevidsthedslag, der gemte bortcensurerede kilder til ubehag, angst og sygdomme.

I begyndelsen var ordet også det centrale for den østrigske psykiater Wilhelm Reich, der arbejdede sammen med Freud i 1920’erne. Men deres veje skiltes, da han påviste, at også kroppen gav adgang til bevidstheden og ikke kun omvendt. Ved at påvirke og løsne kroppens muskler, kunne patienten trænge gennem selvcensurens jernmaske og få adgang til dybereliggende problemer, der undertiden unddrog sig samtalen.

Andre kulturer har gennem årtusinder haft denne viden om krop og psyke i balance, som bl.a. kunne styrkes gennem meditation og takket være ”The Beatles” blev f.eks. Den transcendentale meditation bredt kendt i 70’erne også i Danmark.

I meditation er balance et nøgleord. Der frigøres en stor og helbredende energi, når der er balance mellem alle kroppen muskler, organer, blodbaner og tanker.

Det er denne ældgamle teknik, som Bobby Zachariae har omsat til en lidt enklere – men stadig virksom – teknik – i 4 CD’er, der er rettet mod særlige problemer i kroppen, hvilket også fremgår af titlerne: Immunforsvaret, Kræftsygdom, Angst og Indre balance.

Hver CD rummer en afslapningsøvelse og en efterfølgende længere øvelse, der koncentrerer sig om enkelte problemer. Den meditative teknik, der anvendes, er knyttet til processerne i kroppen og der inddrages en visualiseringsteknik, som hjælper med at fokusere på selv de mindste cellers arbejde. Der er de gode og de dårlige og så er der de virkelig aggressive celler, i begge lejre. Der fokuseres på at forbygge og helbrede og der indgydes tillid til, at kroppen kan gøre arbejdet, hvis bevidstheden tillader det.

I Immunforsvaret er det de mange hvide blodlegemer, der skal aktiveres sammen med andre helbredende celler, så der kan ryddes op i ubalancer. I Angst er kunsten at placere angsten uden for kroppen, så den løsnes på nøgtern afstand. I Kræftsygdom er teknikken at lokalisere de maligne celler, så de helbredende celler kan ledes direkte hen, hvor de gør størst nytte, og endelig er der en CD om den vigtige Indre balance, der kan forebygge og bruges til at klare krop og tanke. Rejsen mod de indre processer ledes behageligt og overskueligt af musik og Bobby Zachariaes tillidsvækkende stemme.

Bobby Zachariaes bidrag imødekommer på overkommelig vis ønsket om selvhjælp. Han arbejder med disse teknikker som psykolog og i forbindelse med kræftsygdomme, hvor Danmark udmærker sig ved at have mange kræfttilfælde og en rimelig dårlig helbredelsesprocent målt efter international standard.

Bobby Zachariaes arbejdsmetoder er et stort skridt i den rigtige – og i andre lande gennemprøvede – retning. Han er heldigvis centralt placeret som leder af Psykoonkologisk afdeling ved Århus Sygehus og professor i Psykologi på Århus Universitet.

Hvad enten man er syg eller rask, så er de 4 CD’er et meget velgørende møde, der kan anvendes bredt og anbefales varmt.

Forrige anmeldelse
« Kvindernes krig «
Næste anmeldelse
» Allah og Eva »