Mest læste
[Koncertanmeldelse]

1 - Koncertanmeldelse
Sinne Eeg og Touché
2 - Koncertanmeldelse
Abild
3 - Koncertanmeldelse
MC Hansen Band
4 - Koncertanmeldelse
JazzKamikaze
5 - Koncertanmeldelse
Pligten Kalder
6 - Koncertanmeldelse
Helene Blum & Harald Haugaard med: Anna Lindblad, Petri Hakala, Antti Järvela og Sune Rahbek.
7 - Koncertanmeldelse
Veto
8 - Koncertanmeldelse
Eivør
9 - Koncertanmeldelse
Sinatra - En mand og hans musik
10 - Koncertanmeldelse
Folkeklubben

Bobo Moreno, Ole Kock-Hansen og Bo Stief
Flensborghus 25.10.2012
Anmeldt 5/11 2012, 21:47 af Hans Christian Davidsen

Sidespring med Bobo Moreno


Sidespring med Bobo Moreno

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Smut ud af bagdøren. Hop på den første bus. Lad nøglen ligge på bordet.?Smed nogle nye planer. Han har en masse gode råd til, hvordan man skrider fra sin elsker, ham Paul Simon.?Den lille mand med den store stemme.

Den danske jazzvokalist Bobo Moreno sang ”50 Ways To Leave Your Lover”, som om det var hans egen, da han torsdag aften kom til Flensborg med sin stedfar på bas. Det er ingen ringere end Bo Stief, og det er hans skyld, at Bobo Moreno er vokset op i et hjem med masser af grammofonplader.

I dag er Bobo Moreno ikke blot en af de få jazzsangere i Danmark, men også en af de meget få mandlige jazzsangere. Han var herligt tilbagelænet i forhold til beatet, da han i anledning af Spil Dansk Dagen gav koncert i Flensborghus.

Moreno er en mand, der har indgået i mange musikalske sammenhænge. Han er flittigt brugt i musicals og kor, men hans gennembrud kom i 1993, da han var den ene halvdel af duoen Peaches & Bobo.

International klasse
Tredjemand var pianisten Ole Kock Hansen, der blandt andet har sat sine spor som leder af Radioens Big Band samt som komponist og kapelmester for talrige - både rytmiske og klassiske - ensembler.

Koncertens repertoire kom primært fra cd'en 50 Ways To Leave Your Lover, der udkom for et par år siden. Bobo Moreno er en solist i international klasse, Ole Kock-Hansen er mand for mesterligt og medrivende tangentspil, og Bo Stief er en af de danske jazz-bas-mestre, der har været oppe i nærheden af Niels-Henning Ørsted Pedersen.?Der var lagt op til noget ud over det sædvanlige.

Krummelurer
Det var også allerhøjeste klasse, men nogle gange havde Bobo Moreno en tendens til at overgøre sine fortolkninger og give dem lidt for mange krummelurer. »Baba-de-bu-de-ba-diju-didididi-uar-uar-uar-ar, mama-didididi- lalalalala-hahahahaha..... I har betalt penge for det her.... Baba-de-bu-de-ba-diju-didididi-uar-uar-uar-ar, mama-didididi- lalalalala-hahahahaha«, lød et af de mere morsomme sidespring. Bobo Moreno komså langt ud i noget, der lignede en verbal guitarsolo, at han til sidst spurgte:
- Hvor mange af jer kunne huske, hvad det var for et nummer, vi spillede...?

Øh... ja hvad søren var det nu for en sang, der havde foranlediget ham til så mange svinkeærinder og sidespring....?

Det var såmænd ”A Hard Day’s Night”, hvor trioen havde beholdt åbningsakkorden og arrangeret resten af sangen om.

Bobo Moreno kan også selv komponere. Han serverede en af sine egne, ”Together Forever”, der har en tekst, der kunne være skrevet af en 12-årig pige. Men han kan croone stilsikkert og få raffinerede sager ud af noget enkelt.

Der var også fine fortolkninger af moderne klassikere som ”Svantes lykkelige dag” (Benny Andersen), den brasiliansk-portugisiske ”Mas que Nada” (Jorge Ben), ”Manic Depression” (Jimi Hendrix), ”I Feel Good” (James Brown), ”Yesterday” (Beatles), ”People Get Ready” (Curtis Mayfield) og ”I Do It For Your Love” (Paul?Simon).

Underfundigt
Alt sammen var meget lytteværdigt i en nedtonet og suveræn stil - nogle gange lidt søvndyssende, men dog noget nyt skabt af noget etableret.

Bobo Moreno spædede til med underfundige og ironiske kommentarer - og advarede gifte mænd mod Mads Mikkelsen, der nogle gange luskede rundt i villakvartererne i byen og bankede på hos gifte koner, når han havde en ledig stund. En optakt til en sang om »somebody is out getting your lady«.

Så var det vist også på tide at komme ud af bagdøren og på den første bus - hjem.

Forrige anmeldelse
« Medina «
Næste anmeldelse
» Pierre Dørge & The Jungle Orch... »