Mest læste
[Koncertanmeldelse]

1 - Koncertanmeldelse
Sinne Eeg og Touché
2 - Koncertanmeldelse
Abild
3 - Koncertanmeldelse
MC Hansen Band
4 - Koncertanmeldelse
JazzKamikaze
5 - Koncertanmeldelse
Pligten Kalder
6 - Koncertanmeldelse
Helene Blum & Harald Haugaard med: Anna Lindblad, Petri Hakala, Antti Järvela og Sune Rahbek.
7 - Koncertanmeldelse
Veto
8 - Koncertanmeldelse
Eivør
9 - Koncertanmeldelse
Sinatra - En mand og hans musik
10 - Koncertanmeldelse
Folkeklubben

Fallulah
Volksbad, Flensburg 18.09.2011
Anmeldt 28/3 2012, 21:31 af Hans Christian Davidsen

Fallulahs fantastiske energi


Fallulahs fantastiske energi

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Klokken halv ti hoppede hun ned fra scenen. Whiskey-flasken lod hun stå, og det fristede et par unge piger blandt publikum til at stikke den ind under blusen. Indtil fornuften eller den dårlige samvittighed - eller måske begge dele - meldte sig, og pigerne satte den tilbage igen.

Den 26-årige danske popkomet Fallulah havde allieret sig med Jack Daniels, da hun gav koncert i Volksbad i Flensborg. Sådan en oldtimer kan bestemt være en god ven. Men står man som ung, smuk supertalent og sutter af flasken oppe på scenen, så er det formentlig en blanding af show, af at der er noget galt med evnen til at dulme nervøsiteten, eller blot mangel på selvtillid. Og så kan Jack Daniels pludselig blive en dårlig kammerat. Det behøver man bestemt ikke være missionær eller medlem af Blå Kors for at fatte.

Fallulah har egentlig ingen grund til at være nervøs. Publikum elsker hende - og elsker hende, som hun er. Hun kom endda til tiden i Volksbad, hvor musikere og arrangører ofte gør en dyd ud af at blæse på klokken og komme dalrende, når det passer dem. Okay, hun var lidt kort i spyttet. 13 sange var der på sætlisten og dertil to ekstranumre, og så var den koncert overstået - men nu er det jo også kun halvandet år siden, Fallulah bragede igennem med The Black Cat Neighbourhood.

Dansetalent
Det er begrænset, hvor meget musikalsk opsparing, der er på bankbogen. Sangtalentet behøvede dog bare godt en time til at levere varen til publikums store tilfredshed - med lidt hæs stemme og en helt særlig grundtone af pop, rock og Rumænien - hendes afdøde fars hjemland.

Fallulah er energisk, og når først hun får sunget sig lidt varm, er hun også lidt flabet. Rytmemønstrene er fra rhythm’n’blues og de balkandanse, som Fallulah er vokset op med på Amager - indtil hendes mor flyttede ud i den sjællandske provins, hvor man i stedet for at danse enten gik til håndbold eller fodbold. Her gik Maria Apetri (som der står på hendes selvangivelse og sygesikringskort) i stå og følte sig som outsider.

Rytmerne kom i fuld galop og nogle gange en anelse hurtigere, end melodi og vokal kunne følge med til. Hun klappede, knipsede med fingrene, hvinede og vred sig - med et velspillende orkester, som kunne nøjes med få kvadratmeter på Volksbads scene - der ikke er større end et mindre øvelokale.

På musikvideoen Bridges kan man se Fallulahs formidable kunnen udi dans, men det var der heller ikke megen rum til i Volksbad.

Til gengæld var jublen stor, da hun efter en halv snes numre kom til Out Of It, kendt fra DR-komedien »Lykke«, og med Give Us A Little Love blev stemningen næsten spirituel. New York You’re My Concrete Lover lød det til sidst med stor stemme, variation i udtrykket og næsten lidt punk i udtrykket. Energien sitrede. Der var knald på den. Kort, men godt.

Forrige anmeldelse
« Fireworks «
Næste anmeldelse
» Carpark North »