Mest læste
[Koncertanmeldelse]

1 - Koncertanmeldelse
Sinne Eeg og Touché
2 - Koncertanmeldelse
Abild
3 - Koncertanmeldelse
MC Hansen Band
4 - Koncertanmeldelse
JazzKamikaze
5 - Koncertanmeldelse
Pligten Kalder
6 - Koncertanmeldelse
Helene Blum & Harald Haugaard med: Anna Lindblad, Petri Hakala, Antti Järvela og Sune Rahbek.
7 - Koncertanmeldelse
Veto
8 - Koncertanmeldelse
Eivør
9 - Koncertanmeldelse
Sinatra - En mand og hans musik
10 - Koncertanmeldelse
Folkeklubben

Walt Weiskopf European Quartet
Zigzag Jazz Club 25/1 2020
Anmeldt 27/1 2020, 17:29 af Hans Christian Davidsen

Teknisk velpoleret jazz - med mindre appel til følelserne


Teknisk velpoleret jazz - med mindre appel til følelserne

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

De startede lige på og hårdt, de fire jazzmusikere i Walt Weiskopf European Quartet: Den amerikanske tenorsaxofonist Walt Weiskopf og de tre danskere, Carl Winther på piano, Anders Lang på bas og Anders Mogensen på trommer.

Tempoet var hæsblæsende fra start til slut, og lydstyrken også pænt høj. Walt Weiskopf boltrer sig suverænt inden for avantgarden og free-jazzen og trak et ordentligt læs med numre fra kvartettens 2019-album, Worldwide, og helt nye sager, der måske også er på vej til at blive foreviget på et album.

Weiskopf er både som komponist og instrumentalist en mand, der kan sit håndværk. Man skal stå tidligt op, hvis man skal følge med ham, for han har tydeligvis det hele inde i hovedet og venter bare på at trykke det ud. Hans tre danske kombattanter mødte alle op med deres nodesystemer.

Trommeslageren Anders Mogensen har vi oplevet i et væld af sammenhænge i Flensborghus. Han kan både være en drivende kraft og en igangsætter. Det samme kan siges om pianisten Carl Winther, der er søn af den afdøde trompetist Jens Winther. Meget opfindsom og intens i sit spil på tangenterne er denne Carl Winther, der også holdt tempoet højt i Triangle Dance og Back In Japan fra albummet ­Worldwide . Den fjerde mand, Andreas Lang på bas, matchede rytmebilledet perfekt.

Mere variation i repertoiret ville have gjort koncerten lidt mere spændende for publikum. Alt det tekniske overskud til trods kom musikken aldrig helt til at berøre mig følelsesmæssigt. Det var alt sammen super godt, men helt ind i hjertekulen gik musikken kun i enkelte perioder.

Walt Weiskopf European Quartet er i januar og februar 2020 på en større turne gennem Danmark, Tyskland, Belgien, Frankrig, Sverige og Norge. I Danmark kan kvartetten opleves på blandt andet Slagteriet i Holstebro (4. februar), Gribskov Biblioteker (5. februar), Christiania Jazzclub i København (5. februar) og Musikhuset Dexter i Odense (7. februar).

Forrige anmeldelse
« Det Kongelige Kapels «
Næste anmeldelse
» Eddie Skoller »