Mest læste
[Koncertanmeldelse]

1 - Koncertanmeldelse
Sinne Eeg og Touché
2 - Koncertanmeldelse
Abild
3 - Koncertanmeldelse
MC Hansen Band
4 - Koncertanmeldelse
JazzKamikaze
5 - Koncertanmeldelse
Pligten Kalder
6 - Koncertanmeldelse
Helene Blum & Harald Haugaard med: Anna Lindblad, Petri Hakala, Antti Järvela og Sune Rahbek.
7 - Koncertanmeldelse
Veto
8 - Koncertanmeldelse
Eivør
9 - Koncertanmeldelse
Sinatra - En mand og hans musik
10 - Koncertanmeldelse
Folkeklubben

Ringo Starr
Flens-Arena 9/6-2018
Anmeldt 16/6 2018, 10:12 af Hans Christian Davidsen

En forkølet Ringo Starr


En forkølet Ringo Starr

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Ringo Starr er 77 år og oldefar. Og måske på turne for sidste gang.

Efter at eks-beatlen og hans All Starr Band havde åbnet turneen på Olympia i Paris, kom de til Flensborg ved den dansk-tyske grænse og trak her et publikum fra både Danmark og Tyskland. Aftenen efter skulle de have givet koncert i Hamborg, men den blev aflyst og udsat til den 11. juni. Årsagen var, at Ringo Starr led af en slem forkølelse.

Sandsynligvis var han også allerede slemt forkølet ved denne koncert.

Ringo Starr er på ingen måde nogen stor sanger. Så skulle en forkølelse gøre fra eller til?

I virkeligheden er Yellow Submarine ikke andet end bare en rigtig god udgave end Sejle op ad åen, og den lød da heller ikke specielt godt, da Ringo sang den for en fyldt Flens-Arena. Yellow Submarine skrev Paul McCartney sammen med John Lennon, og Ringo Starr lagde stemme til, da den kom i 1966. Forkølet eller ej - Ringo sang ikke specielt godt.

Vedkommende pensionistrock
Med sig på sin Europa-tour 2018 har Ringo Starr dog et virkeligt stærkt hold musikere, der ved koncerten i Flensborg kompenserede for Ringos blege stemme: blandt andre Steve Lukather fra Toto, Gregg Rolie fra Santana, Graham Gouldman fra 10CC og Colin Hay fra Men At Work. Læg dertil et par ganske suveræne session-musikere som Gregg Bissonete og Warren Ham. Det var melodisk pop-rock, blues og australsk reggae-inspireret rock fra disse bands, der - sammen med ganske få Beatles-numre - fik pensionistrocken gjort vedkommende for flere generationer.

Velspillende Ringo og hans All Starr band ramte en kollektiv hukommelse mere, end de gav en af de helt sublime koncertoplevelser. De havde bare appel - også uden at have udgivet en ny plade eller gjort andet, der skulle tilskrive dem en succes.

Som trommeslager kan Ringo Starr sit håndværk. Men han er siden Beatles-tiden blevet overhalet af op til flere yngre generationer, der kan en hel masse ting med stikkerne, som han næppe kan.

Velspillende kolletiv
Det var da også det velspillende kollektiv i Ringo & His All Starr Band kombineret med sætlistens stærke klassikere, der gjorde denne koncert til en oplevelse.

Siddepladserne på halvgulvet kunne arrangørerne godt have sparet sig. Stolerækkerne var sikkert stillet op af en god mening - al den stund, at en stor del af publikum delte olde-forældrerollen med Ringo. Men de blæste på leddegigt, dårlige knæ og hvad der ellers måtte være af skavanker - rejste sig fra sæderne sammen med en del af publikum, der var betydeligt yngre end dem selv og rockede med på gamle numre af 10CC, Santana, Men At Work og de få Beatles-numre, som Ringo Starr skrev. Gamle dage er ikke ligefrem moderne i vores omstillingsparate tid, men det skal jeg da ellers love for, at de var ved denne koncert.

All Starr Bandet gav en stor skefuld nostalgi. Sætlisten blev kørt igennem uden pause eller ekstra numre og uden, at det blev alt for antikvarisk.

Jeg er nogle gange gået væk fra denne her slags retro-rockkoncerter med den fornemmelse, at vi skulle høre det, enten fordi musikerne skulle have rettet op på privatøkonomien eller ikke rigtig havde nok i at sidde derhjemme og være oldefar foran kaminen. Den fornemmelse havde man ikke denne gang.

Den næste måned går touren videre til store steder som Stadthalle i Wien, Menorah i Tel Aviv, WiZnik Center i Madrid, Sporting Complex i Monte Carlo og Auditorium Cavea i Rom. Men Horsens i Danmark er også med. Den 15. juni 2018 giver han koncert i Lunden i den østjyske by.

Forrige anmeldelse
« Elvis Presley - the Wonder of Y... «
Næste anmeldelse
» Nephew »