Mest læste
[Koncertanmeldelse]

1 - Koncertanmeldelse
Sinne Eeg og Touché
2 - Koncertanmeldelse
Abild
3 - Koncertanmeldelse
MC Hansen Band
4 - Koncertanmeldelse
JazzKamikaze
5 - Koncertanmeldelse
Pligten Kalder
6 - Koncertanmeldelse
Helene Blum & Harald Haugaard med: Anna Lindblad, Petri Hakala, Antti Järvela og Sune Rahbek.
7 - Koncertanmeldelse
Veto
8 - Koncertanmeldelse
Eivør
9 - Koncertanmeldelse
Sinatra - En mand og hans musik
10 - Koncertanmeldelse
Folkeklubben

Go Go Berlin
DR Koncerthuset 24-3-2018
Anmeldt 27/3 2018, 17:54 af Hans Christian Davidsen

Go Go Copenhagen


Go Go Copenhagen

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Rockbandet Go Go Berlin har gjort alvor af sit navn og tog for tre år siden fra hjembyen Silkeborg til Hansa Studios i den tyske hovedstad. Her har Iggy Pop, U2 og David Bowie også indspillet nogele af deres største albums, og Go Go Berlin begik en fuldtræffer med det fremragende album Electric Lives.

I Danmark har jyderne først og fremmest lagt publikum ned først og fremmest på Smukfest i Skanderborg og NorthSide i Aarhus. Nu kom turen til København.

Det danske alternative-band gik til opgaven med energi lige fra start. Koncerten bød på melodiøs og meget rumligt guitarspil, knald på trommerne (med Christoffer Møller Østergaard) i klassisk rock-forstand og en imponerende udladning fra forsanger Vium, der har en god stemme og fin udstråling på scenen. Til gengæld kan bandets lysmand godt sørge for lidt mere inspirerende lys en anden gang. Det var rent ud sagt kedeligt med al den modlys, der ikke blev varieret. Godt at den legesyge og charmerende rock’n’roll-karma kunne klare sig uden hjælp fra lyset. Dog gik der lidt gas af ballonen halvvejs inde i koncerten. Sangene ligner simpelthen hinanden for meget.

Godt fat i publikum
Selv om der også kunne være en melankolsk og dyster tone over nogle af numrene fra albummet New Gold (hvis titel ligger millimeter tæt på det gamle Simple Minds-album New Gold Dream - uden sammenligning i øvrigt), så er det meste af Go Go Berlins materiale totalt dansabelt, og bandet havde godt fat på publikum.

Studie 2 i DR Koncerthuset i København var sidste stop på en turne fra Zürich og Lyss i Schweiz over Mainz, Würzburg og Flensburg og videre til Aarhus og København.

Single i rotation
Numrene Darkness, Gimme Your og Maybe Tomorrow blev sparket godt ud over scenekanten ikke kun takket være energibundtet Christian Vium, men også med fede riffs og sound fra guitaristen Mikkel Dyrehave Hansen. Koncerten i var en intens live-act med et moderne og kantet udtryk  og stilsikkerhed.

Det giver sikkert selvtillid at have haft singlen Kids liggende i rotation på radiostationer i Polen og hele det tysksprogede område. Det er også blevet til koncerter i Asien og USA ud over de europæiske turneer. Også det giver modenhed. Men sidste år blev det også til et par skrammer, da bassisten Emil Rothmann forlod bandet fra den ene dag til den anden. På hjemmeside og fotos markedsfører bandet sig for tiden som en kvartet, men med på denne turné var en besætning på fem. Ud over de nævnte var keyboarderen Anders Søndergaard og reserve-bassisten Nick Lee med.

Forrige anmeldelse
« Olivier Antunes Trio «
Næste anmeldelse
» Love Tree Ensemble »