Mest læste
[Koncertanmeldelse]

1 - Koncertanmeldelse
Sinne Eeg og Touché
2 - Koncertanmeldelse
Abild
3 - Koncertanmeldelse
MC Hansen Band
4 - Koncertanmeldelse
JazzKamikaze
5 - Koncertanmeldelse
Pligten Kalder
6 - Koncertanmeldelse
Helene Blum & Harald Haugaard med: Anna Lindblad, Petri Hakala, Antti Järvela og Sune Rahbek.
7 - Koncertanmeldelse
Veto
8 - Koncertanmeldelse
Eivør
9 - Koncertanmeldelse
Sinatra - En mand og hans musik
10 - Koncertanmeldelse
Folkeklubben

Jesper Bodilsen Kvintet feat. Mads Mathias
Flensborghus 8/12-2017
Anmeldt 13/12 2017, 11:49 af Hans Christian Davidsen

Hyggejazz ved juletid


Hyggejazz ved juletid

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Kort før julen 2016 udsendte Jesper Bodilsen cd’en Santa Claus is Coming To Town med sin kvartet. Her et år senere tager Jesper Bodilsen med kvartetten på turne og deler ud af de swingende juleklassikere i et væld af forskellige arrangementer.

Der er udskiftning i besætningen. Pianisten Peter Rosendahl erstattes af den 25-årige italiener Alisandro Lanzoni ved tangenterne. På guitar er en endnu yngre substitut: Den kun 19-årige Jacob Artved er sprunget til i stedet for den oprindeligt annoncerede Regin Fuhlendorf. Det er dog ikke manglende erfaring, der kendetegner Jacob Artved. Hold op et greb han har om sit instrument.

På pladen er det italieneren Joe Barbieri, der synger. Han er på turnéen erstattet af danske Mads Mathias, der stammer fra Silkeborg ligesom Jesper Bodilsen.

Mads Mathias har en fin sangstemme, en lys tenor, der har noget grøde og hæshed i sig. Og så kan han i øvrigt spille saxofon, selv om han som ung mistede tre fingre ved en ulykke. Saxofonspillet overlader han dog ved denne koncert til Claus Waidtløw.

Der bliver spillet julemusik fra tre lande, Danmark, USA og Italien - primært standarder som Let It Snow, Santa Claus is Coming og White Christmas og danske klassikere i interessante arrangementer. Sådan starter På loftet sidder nissen med sin julegrød i et uptempo, før saxofonen kommer på for derefter at sænke farten betragteligt. Et barn er født i Betlehem bliver fremført skiftevis med vokal på vers og forskellige instrument-soli. Hele tiden med kapelmester Bodilsen som guide på bas.

Der bliver også præsenteret flere fine numre fra Mads Mathias’ hånd. I den italienske afdeling er der et par fine napolitanske julesange fremført bossa nova-agtigt i en lidt frisk udgave - en af dem med et saxofon-tema kendt fra Otto Brandenburgs Alle sømænd er glade for piger.

Der er dog lidt rigelig ensartethed i udvalget, og genkendeligheden i sange, man har hørt mange gange før, indbød mere til hygge end til musikalsk aha-oplevelse. Derfor er det godt med variation i Mads Mathias’ selvskrevne numre som Oops, It’s Christimas Time Again og My Favourite Kind of Christmas Girl. Det er lidt pudsigt, at kvintetten skal spille Christmas Time is Here fra tegneserien Radiserne, for pianisten Alisandro Lanzoni sidder nøjagtigt som den klaverspillende dreng Schrøder fra Radiserne med hovedet hen over tangenterne.

Jesper Bodilsen Kvintet byder på hyggelig jazzaften med det trygge og det sikre. Det er o.k. op til jul.

Forrige anmeldelse
« Jan Lundgren-Harry Allen Group «
Næste anmeldelse
» Burich & L’Etienne New Orlean... »