Mest læste
[Koncertanmeldelse]

1 - Koncertanmeldelse
Sinne Eeg og Touché
2 - Koncertanmeldelse
Abild
3 - Koncertanmeldelse
MC Hansen Band
4 - Koncertanmeldelse
JazzKamikaze
5 - Koncertanmeldelse
Pligten Kalder
6 - Koncertanmeldelse
Helene Blum & Harald Haugaard med: Anna Lindblad, Petri Hakala, Antti Järvela og Sune Rahbek.
7 - Koncertanmeldelse
Veto
8 - Koncertanmeldelse
Eivør
9 - Koncertanmeldelse
Sinatra - En mand og hans musik
10 - Koncertanmeldelse
Folkeklubben

Wonderbrazz
Flensborghus 01.12.2016
Anmeldt 5/12 2016, 07:44 af Hans Christian Davidsen

Fornyelse af messingmusikken


Fornyelse af messingmusikken

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

“Spænd sikkerhedsselerne”, råbte trompetisten Peter Kehl ud i salen.

Så åbnede Wonderbrazz ellers for farten. Nogle steder må det jo være tilladt at trykke på speederen uden at blive blitzet. En fyldt sal tog chancen og hoppede med på Wonderbrazz’ uforudsigelige kørsel gennem gamle New Orleans-traditioner blandet op med en total skæv fornyelse af messingmusikken. No risk no fun.

Forrest på scenen stod veloplagte mænd klar til at blæse det hele en New Orleans-march tilsat en funky form for up-beat jazz. Ude på venstre fløj (set fra publikum) var det svenskeren Ole Åkerman på basun, Peter Kehl på trompet og Johan Bylling Lang på saxofon. Bagtroppen var en mand med cowboyhat og langt skæg - og så en gul and af den slags, som børn leger med i badekaret. Henrik Kjelin brugte den bare til noget helt andet: Til at svømme hen over sit Hammond-orgel, som han - og den gule and - gav en god lyd, hvor hver tone kunne høres klart. Og så endelig en fantastisk rytmeduo bestående af Esben Dus på trommer og Martin Seidelin på percussion.

“We are shaking your ass”, sang de alle seks i kor, da koncerten var kommet op i omdrejninger med numre fra det uhøjtidlige og morsomme album Exercise: Blackbox og et arrangement af Black Sabbath-nummeret Ironman.

Det meste af musikken var dansabel. Koncerten blev en funky fest med en spilleglæde, der mindede om et barns ufiltrerede begejstring for noget.

Læg dertil et gennemført musikalsk håndværk, som det har taget mange år at oparbejde. Samt en fascinerende collage af noget moderne og noget gammeldags.

Har spillet på Pusher Street
Dette band kan spille alle vegne - og har gjort det. Både på de bonede gulve sammen med den tidligere kulturminister Brian Mikkelsen og ved Pusher Street Parade på Christianias nu ryddede hovedstrøg, hvor der blev solgt fjollertobak.

I første sæt lykkedes det de seks velspillende mænd at få publikum på de forreste rækker op af sæderne og svinge rumpetten. Hornorkestret kørte koncerten i et forrygende tempo med Spot On, Just Another Cocktail, Continental Drift og andet både nyt og gammelt. Jeg tror, at Wonderbrazz får flere fans efter en koncert.

Forrige anmeldelse
« Cæcilie Norby og Lars Danielss... «
Næste anmeldelse
» Helene Blum og Harald Haugaard ... »