Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

The Last Gentleman: The Old Man & the Gun (93 min.) købefilm / Scanbox
Anmeldt 8/10 2019, 12:12 af Jørgen Riber Christensen

Den sidste gentleman: Robert Redford bukker ud


Den sidste gentleman: Robert Redford bukker ud

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Det er filmens stjerner, der giver den værdi. Robert Redford og Sissy Spacek med deres underspillede romantiske forhold, og de er godt støttet af eller rettere mistænkt og jaget af detektiven med det passende navn, John Hunt (Casey Affleck). Redfords to forbrydermakkere (Danny Glover og Tom Waits) bidrager til stemningen og autenticitet.

Plottet bygger på den virkelige Forrest Tuckers (1920-2004) liv og karriere som bankrøver og flugtkonge, også med at han brød ud fra selveste San Quentin. Først fængslet som 15-årig flygtede han 18 gange fra fængsler med held og 12 gange uden, at det lykkedes.

Redford indspillede The Old Man & the Gun som 82-årig, og filmen er hans sidst indspillede. Hans cameo-rolle i Avengers: Endgame var indspillet før, men den film havde premiere efter The Old Man & the Gun.

Uden at spoile handlingen i en minimalistisk og tæt sammenknyttet film: Filmens plot bygger på en lang serie ret udramatiske bankkup, og det er derfor ret gentagende; men Redfords gentlemanagtige, høflige, rolige opførsel, mens han røver velklædt, giver en charmerende effekt, langt fra de mange stereotype og voldelige bankrøveriscener, vi er vandt til i film som Point Break, Die Hard with a Vengeance, Bonnie and Clyde og Heat.

Bankrøverierne sammen med de to gamle venner Teddy og Waller er den ene handlingstråd i filmen. Den anden er Tuckers og Jewels (Sissy Spacek) forelskelse, der langsomt udvikler sig. Her kan publikum nyde, ikke bare karakterernes forelskelse; men især de to gamle stjerner, der med deres karisma spiller både sammen og op til hinanden. Det tredje handlingstråd er politiopdagerens John Hunts stædige jagt på Tusker. Han portrætteres som en politimand, der er ved at være udbrændt; men alligevel bliver fascineret og charmeret af Tucker og hans til.

I løbet af opklaringen nuanceres portrætteringen af Tucker, der hele sit liv har været så optaget af karrieren son bankrøver og udbryderkonge, at det er gået ud over familien. Et træk ved ham, der bliver setup senere i filmen i dens konklusion. Et af filmens højdepunkter er en montage af alle Tuckers flugtforsøg, og igen mindes man Redfords karriere med mesterværker som Butch Cassidy and the Sundance Kid og The Sting.


Forrige anmeldelse
« Aladdin «
Næste anmeldelse
» Greta (Stalker) »


Filmanmeldelser