Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

Fear the Walking Dead - sæson 4 (11 timer 44 min.) Købefilm / 20th Century Fox / Paramount / AMC
Anmeldt 28/1 2019, 14:20 af Torben Rølmer Bille

Nyt og gammelt


Nyt og gammelt

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Der er ingen tvivl om at The Walking Dead er kongen af zombieserier. Selv om der siden første sæson) af serien er kommet mange andre serier til (Læs: iZombie, Z-Nation, In the Flesh, mfl.), så regerer serien, baseret på Robert Kirkman og Charlie Adlards tegneserieserie, stadig suverænt.

I 2016 dukkede der en såkaldt spin-off serie op, altså en serie der foregår i samme univers, blot med nogle andre figurer. Lige som moderserien startede Fear the Walking Dead muligvis lidt ujævnt ud, men fandt hurtigt formen i sin anden sæson. Tredje sæson bød på en af hovedfigurernes død, helt i starten af sæsonen og det virker som om at dette har sat skole. I den seneste omgang af serien, der netop er blevet udsendt på DVD og BluRay, bliver seeren (og her kommer muligvis et par mindre spoilers som du kan undgå ved at springe videre til fjerde afsnit) også vidne til at endnu to, helt centrale, figurer ender med at måtte lade livet.

Dertil kommer, at der i denne serie dukker en figur op fra hovedserien. Faktisk kan det anbefales at se den nye sæson af Fear the Walking Dead umiddelbart efter man er blevet færdig med sæson otte af The Walking Dead for det skal vise sig at Morgan, der ellers havde forskanset sig på den losseplads, der førhen tjente som base for de mystiske skraldefolk, har fået nok af mennesker. Han har samlet sin trofaste stav op og er begyndt at vandre USA tyndt. Her støder han ind cowboyen John, der hurtigt træder i karakter som en af anmelders nyeste favoritfigurer.

Som altid i disse serier skal vor brogede flok af umage, ikke-inficerede mennesker, forsøge at enes om hvad der er den bedste strategi for overlevelse i det Amerika der af uvisse årsager er blevet overrendt af udøde. Familien, som har været centrum for historien er denne gang sat på en ekstra hård prøve, for i denne postapokalyptiske verden er der stor risiko for at omkomme. Derfor vil tilskueren også opleve at serie flytter sit fokus fra familien Clark, til at handle om de mennesker, der trods deres store forskelle og paranoia, alligevel vælger at forme alliancer med hverandre, i forsøget på at overleve endnu en dag.

Både i The Walking Dead og i Fear the Walking Dead er en af hovedingredienserne også det faktum at mennesker kæmper mod hinanden. Truslen fra de vandrende døde er naturligvis allestedsnærværende, men det er efterhånden endnu mere farligt at møde andre mennesker. Selv om de udøde er faerlige, så er de figurer seeren introduceres for undervejs efterhånden så veltrænede og vant til zombietruslen, at det at jage en skruetrækker i kraniet på et af disse monstre ofte bliver udført med lige så stor rutine som hvis man skulle børste tænder. Zombierne er jo heller ikke onde, de er blot sultne og følger deres instinkter. Menneskene derimod har jo muligheder for at træffe egne valg, lave strategier og endda snyde hinanden, hvilket endnu engang peger på, at den virkelige trussel er mennesket selv – ikke de der engang var os selv.

Selv om så mange timer i selskab med zombier burde gøre, at folkene bag serien var ved at løbe tør for ideer, så ville det være en fejl blot at antyde at Fear the Walking Dead - sæson 4 var kedelig eller triviel. Nuvel, serien følger et ganske bestemt, genkendeligt mønster, men det betyder ikke at den blot blindt gentager scener eller situationer fra tidligere. For det første byder sæson 4 som nævnt på mindst to ganske uventede dødsfald, flere nye og interessante bekendtskaber, og så er tricket med at lade en af figurerne fra The Walking Dead deltage i søsterserien virkeligt fedt. Det binder de to serier sammen på en virkelig fed måde.

Selv om de udøde måske ikke virker helt så farlige, som de var i starten, så er der dog også episoder der meget effektivt iscenesætter ganske vilde møder med horder af de døde. Personligt var episode 4 Buried, der foregår i et forladt vandland, meget intenst, lige som sæsonens afsluttende par afsnit hvor vore overlevende i desperation har søgt tilflugt i en større by, der selvsagt er overrendt med zombier, utroligt velfungerende.

Dommen er derfor at hvor Fear the Walking Dead startede som en lidt irriterende lillebror til moderserien, så har den nu fundet sit egent momentum og er mildest talt endt med at være lige så god. Zombierne er fedt lavet, skuespillet er godt og selv om figurerne til tider bliver lige vel karikerede, så kan man sagtens finde dem så tilpas charmerende eller seje, at man helst ikke ser dem dø, selv om der ikke er nogen garanti for at dette ikke sker. Sæson fire er samtidig den måske mest helstøbte sæson til dato, så hvad vener du på zombiefan? Kan du se at få fat i sæson fire af Fear of the Walking Dead?


Forrige anmeldelse
« Hotel Transylvania 3 – A Mons... «
Næste anmeldelse
» De Utrolige 2 »


Filmanmeldelser