Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

G.I. Joe - Retaliation (110 min.) Købsfilm / Paramount
Anmeldt 7/8 2013, 20:13 af Torben Rølmer Bille

Eksplosioner, ninjaer og smarte dimser


Eksplosioner, ninjaer og smarte dimser

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Det er sikkert gået op for faste læsere af vor beskedne site, at undertegnede var mere end almindelig begejstret for den første film om G.I. Joeenheden, som Stephen Sommers instruerede i 2009. I foråret kom så fortsættelsen i biografen og den er i skrivende stund blevet udsendt på DVD og Bluray. Spørgsmålet er så hvorvidt fortsættelsen, med Jon Chu i instruktørstolen, bliver endnu en i rækken af triste toere eller om den rent faktisk kan leve op til etteren?

Svaret er både ja og nej, for hvor Sommers havde et lidt større budget at gøre godt med og som gjorde at han kunne skabe den opfindsomme undervandsby og andre spektakler, er den nye film lidt mere bundet til landjorden, selv om både den onde organisation Cobra og vore helte kommer vidt omkring i verden. Det er måske lidt en skam at filmens setting ikke er så fantasifuld som i den tilskueren oplevede i den første film, til gengæld er der stadig masser af action, masser af lækre billeder at se på og dertil kommer at filmen er virkeligt godt pacet, hvilket gør at man ikke keder sig så meget som et sekund.

G. I. Joe - Retaliation er i sagens natur en film, der ikke vil tiltale alle, for det jo en film der ikke alene glorificerer krigshandlinger, men tillige er det en film, der er delvist produceret af Hasbro, som er det firma der sælger de actionfigurer som har givet serien sit navn. Der er sikkert de der frygter, at filmen virker som en lang reklame for produktet, men det er altså ikke tilfældet, for det er en film der sagtens kan nydes af alle der holder af gode, overdrevne actioneventyr hvor det er spektaklet, snarere end en troværdig handling, der præsenteres. Dette også selv om man ikke leger med actionfigurer på daglig basis.

Filmen er selvsagt ganske banal i sin skildring af de gode mod de onde, men overraskende nok er der denne gang en figur med, der undervejs skifter side og som i filmens start endda har forklædt sig som en af de andre karakterer. Dette kan måske godt være med til at forvirre de yngre seere, men så er det jo godt at forældre (sikkert primært faderen i de fleste hjem) også har lyst til at se med og kan forklare sammenhængene.

Filmen starter med at vore helte får til opgave at skaffe nogle atomsprænghoveder tilbage som nogle onde terrorister er i færd med at stjæle. Det lykkes også, men da soldaterne efterfølgende venter på at blive samlet op angribes de af en flok kamphelikoptere, der stort set udsletter hele G.I. Joe enheden. Der er kun tre overlevende tilbage da røgen har lagt sig og de går nu i gang med at finde ud af hvem der har orkestreret dette angreb.

Samtidig lægger Cobra – som altid - skumle planer om verdensherredømme. Det er lykkedes organisationen at infiltrere den øverste politiske top i USA og ikke mindst – i en meget spektakulær sekvens – befri Cobra Command, som har været spærret inde i et underjordisk superfængsel siden sidste film. Hvordan Cobra specifikt har tænkt sig at nå deres endegyldige mål, skal man selv se filmen for at hitte ud af.

G. I. Joe – Retaliation byder, lige som sin forgænger, på en perlerække af actionsekvenser, der både er helt vilde og overdrevne – eksempelvis kan nævnes kampen mellem Cobras ninjaer og Snake Eyes (der lige som sidst spilles umælende af Ray Park), som foregår på en lodret klippevæg, hvor det eneste der holder de kæmpende i live er de reb de hænger i. Filmen byder også på en gæsteoptræden af selveste Bruce Willis, der spiller den oprindelige supersoldat Joe, som takket være situationens alvor, tvinges ud af sin pension for i stedet at uddele varmt bly og øretæver.

Selv om filmen sikkert nemt kan fungere på mindre TV, så skal anbefalingen lyde herfra at du ser den på BluRay på så stort et lærred som muligt med surroundanlægget skruet helt op – for G. I. Joe – Retaliation er altså en af de spektakelfilm der fortjener det. Det er ikke en film man ser for de gode skuespilpræstationer eller dens realistiske skildring af krigshandlinger, det er en film for drenge, drengerøve og alle andre der synes action er sjovt. Der er kun meget lidt blod med, så selv om det er en ganske voldsom film, så kan voldshandlingerne måske bedst sammenlignes med de der optrådte i tv-serien A-Team dengang mange af os selv var små.

Der er et veritabelt væld af ekstramateriale på BluRay-disken som de interesserede kan kaste sig over – det handler ikke blot om kommentarspor, men også en masse materiale, der går bag om de enkelte sekvenser i filmen (sammenlagt en time og tyve minutter) og tre slettede scener (ca. 5 min.). Desuden lever udgivelsen op til den høje standard, som man er blevet forvent med når man ser Blurays fra Paramount, både hvad angår de animerede menuer og ikke mindst kvaliteten af lyd & billede.

Så er lysten der til at slå hjernen helt fra, har du tømmermænd og vil bare underholdes, eller vil du bare hygge dig med din indre (eller reelle) 11-årige knægt i et par timer så er G. I. Joe - Retaliation et af de bedste tilbud til hjemmebiografen i øjeblikket.


Forrige anmeldelse
« Loops «
Næste anmeldelse
» Lincoln »


Filmanmeldelser