Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

Madagascar 3 – Efterlyst i hele Europa (93 min.) Købsfilm / Dreamworks
Anmeldt 18/12 2012, 20:26 af Torben Rølmer Bille

Farvestrålende cirkusfinale


Farvestrålende cirkusfinale

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Indimellem kan selv den bedste idé blive så tyndbenet ved gentagelse, at den ikke holder i længden. Det gælder især fortsættelser til animationsfilm, hvor mange af efterfølgerne ofte slet ikke kan leve op til den første, skelsættende film i serien. Heldigvis er der også animationsstudier, der ikke er bange for at lukke ned for en franchise, uanset hvor populær den end måtte være. Det skete med Pixars Toy Story og det gælder, øjensynligt også, Dreamworks filmserie Madagascar, for i den tredje del, der har fået undertitlen Efterlyst i hele Europa, giver både forfattere og animatorerne alt hvad de har, før de uigenkaldeligt lukker serien.

Ansvarsfulde forældre skal dog ikke frygte, at alle de charmerende dyr omkommer i slutningen, men det er meget svært at se, hvordan serien kan fortsætte, når man når frem til rulleteksterne. Hvad der præcist sker, skal naturligvis ikke afsløres her, der bliver dog sat en slags punktum. Hvis man er meget kynisk, kan man jo også påstå, at Dreamworks stadig lukrerer på serien, for spin-off serien om Pingvinerne fra Madagascar lever utvivlsomt videre i bedste velgående mange år endnu.

Det er dog ikke kun Pingvinerne og Kong Luie, det handler om i Madagascar 3, for her er det igen Løven Alex, Flodhesten Gloria, Giraffen Melman og zebraen Marty, der er i centrum for begivenhederne. I slutningen af den anden film endte firkløveret på Afrikas savanne, men selv om græsset først synes grønnere dér, så længes de alle tilbage til New York og deres oprindelige hjem. Derfor sørger de hittepåsomme pingviner for transport, men noget går galt på turen og dyrene befinder sig pludselig på den franske Riviera.

Selv om aberne, sammen med pingvinerne tjener fedt på casinoerne, kan det naturligvis ikke blive ved. De opdages af den franske ordensmagt og den stjernespykotiske, kvindelige betjent (der bærer en umiskendelig lighed med en rødhåret Edith Piaff) Chantall DuBois, som har specialiseret sig i at jage løsslupne dyr, og som desuden desperat mangler et løvehoved til sin trofævæg. Gode råd er derfor dyre, så efter nogle spektakulære jagtscener, søger vore hovedpersoner tilflugt i et omrejsende cirkus, som har oplevet bedre dage. De sætter sig for at hjælpe cirkusdyrene, da der går rygter om, at en talentspejder fra Amerika vil lade cirkusset komme til New York, hvis han bliver imponeret.

Hvad enten man er fan af cirkus eller ej (og denne anmelder har et meget anstrengt forhold til det), så er det en sand fryd af se den sidste del i Madagascar-trilogien. Det er meget tydeligt at visse jagt og actionscener, samt i de mere udsyrede montagesekvenser, som eksempelvis trapeznummeret, er tænkt bevidst i 3D, da der er masser af elementer, der ”slynges” ud mod seeren. Selv om man ikke har mulighed for at opleve dette i hjemmebiografen, fungerer filmen stadig rigtigt godt. For BluRayudgaven står eminent flot på skærmen. Farver og detaljer er imponerende, og selv om man kan sige dette om rigtigt mange animerede film for tiden, kan man virkelig se, at animatorerne har forsøgt at overgå sig selv i denne finale.

Selv om det er den sidste film, så er det ikke et vemodigt farvel, man oplever, når man når til slutningen. Forsøger man at se filmen i børnehøjde, er det en både fin slutning på serien, og der er masser at opleve og se, inden man når frem til slutningen. Er ungerne derfor pjattede med de andre spillefilm i serien og de ovennævnte pingviner, så er der al mulig grund til at få fat i Madagascar 3. Ser man filmen med voksne øjne, så forefindes der tillige en ganske glimrende morale om, hvad frihed, venskab og tilhørsforhold egentlig betyder for den enkelte. Så holder man af animationsfilm, så er rådet herfra at se Madagascar 3 sammen med afkommet og så kan man bagefter tage en snak om, hvorfor dyrene i filmen monstro valgte, som de gjorde, til sidst.


Forrige anmeldelse
« Hollywood Sex Wars «
Næste anmeldelse
» Hvem pukler kamelerne for? »


Filmanmeldelser