Mest læste
[Teateranmeldelse]

1 - Teateranmeldelse
Hedda Gabler
2 - Teateranmeldelse
De 3 musketerer
3 - Teateranmeldelse
Mord på Skackholm Slot
4 - Teateranmeldelse
Mens vi venter på Godot
5 - Teateranmeldelse
Frk. Julie
6 - Teateranmeldelse
Maskerade
7 - Teateranmeldelse
Den Lille Havfrue - The Musical
8 - Teateranmeldelse
Yahya Hassans digte
9 - Teateranmeldelse
Jeppe på Bjerget
10 - Teateranmeldelse
Vi elsker thaidamer

Vuggeviser for voksne Teatret Møllen
Anmeldt 13/3 2017, 16:08 af Hans Christian Davidsen

Et voksenliv i børneunivers


Et voksenliv i børneunivers

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

»Jeg ved godt at det irriterer dig - at du ikke helt kan styre mig - Jeg ved godt at det er et stort problem - at dine mønter forsvinder én for én for én«. Synger danske Marie Key i sin spøjse gavtyvesang Kleptoman, der blev skudt ud i P3s KarriereKanon i 2005.

På Teatret Møllen i Haderslev er det en af 18 sange i forestillingen Vuggeviser for voksne - i en herlig buket, der indeholder både eftertænksomme, sørgmodige og alvorlige eksempler fra den danske sangskat - spændende fra Carl Nielsens Tågen Letter over TV2s Alt hvad hun ville var at danse og Fedterøv af Folkeklubben til Grillbaren af 1970ernes danske kunstnerkollektiv Røde Mor.

Men også Bertolt Brecht og Jacques Brel får et ord at skulle have sagt i denne herligt underfundige og ironiske, musikalske kabaret, der ikke indeholder en lineær udviklingshistorie, men som stykker mange små selvstændige meninger sammen til en tankevækkende helhed.

De to skuespillere Sara Line Møller Olsen og Thomas Jacob Clausen synger begge iført dyrekostumer. Hun er en panda-lignende skabning, han ligner en hund eller en kanin med lange ører.

Scenografien er et landskab af dyner og puder, der rammes ind af et bur af en tremmeseng og en lyssætning, der signalerer vuggeviser. Selv om sangene synges fra børnehøjde, er de til voksne. Eller måske er det os voksne, der oplever alle vore dagligdags spekulationer og bekymringer i et barnligt univers.

Genkendelige temaer
Ingen udviklingshistorie, nej. Alligevel gennemgår publikum en lille udvikling i det fem kvarter, sangen og musikken kører - med en trio, hvor saxofonisten har kjole og skæg, bassisten har høj sort hat, og guitaristen ligner en blanding mellem en trold og en abe.

De tre musikere Mathias Gregersen, Simon Eskildsen og Marco Dania rammer ironien og stemningen godt ind ved at bevæge sig rundt blandt de to skuespillere i det til tider lidt dystre og langtfra ubekymrede børneunivers. Selv om der er kritik, pessimisme og melankoli i materialet, så går man alligevel opløftet ud af Møllen med troen på en bedre verden.

Vuggeviser for voksne er en meget vedkommende ironisk forestilling fyldt med genkendelige temaer, der dog alligevel vender op og ned på vores fastlåste billeder og voksenlivs bekymringer.

Publikum får en god oplevelse med ud fra Møllen. Vi føler næsten hver vort ansvar, når vi går af sted med Tove Ditlevsens Så tag mit hjerte:
»Så tag mit hjerte i dine hænder,
men tag det varsomt og tag det blidt,
det røde hjerte - nu er det dit«.

Forrige anmeldelse
« Vredens Druer «
Næste anmeldelse
» Lang dags rejse mod nat »