Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

Cheech & Chong – Get out of my Room! (52 min.) Købsfilm / NTC-Film
Anmeldt 8/9 2010, 16:19 af Torben Rølmer Bille

Ikke en ”rigtig” film


Ikke en ”rigtig” film

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Det skæve komikerpar Cheech & Chong kender langt de fleste pothoveder sikkert fra den række af filmkomedier som makkerparret lavede sammen i perioden 1978 – 1984, men det er nok kun de færreste gamle hippier som ved at makkerparret – før de gik til filmen – i starten af halvfjerdserne havde udsendt en række meget morsomme LP-plader, bl.a. baseret på deres liveshows. Disse shows kan bedst beskrives som en slags tidlig stand-up.

For de der er i stand til at skære gennem hamptågerne – eller de som efterfølgende har fundet genudgivelserne på CD - står numre som Sister Mary Elephant, Dave’s Not Here og en række andre som klare beviser på at de to både var ekstremt subversive og grovkornet morsomme i deres bramfri og lidt kejtede sketches. Selv om de måske har overskredet sidste salgsdato, er der stadig ting iblandt som er mægtigt morsomme.

En fast del af Cheech & Chongs univers har – foruden marihuana - altid været en fokus på forskellige typer musik og en af de plader hvor der optræder flest reelle musiknumre på, er Get Out of My Room fra 1985. I forbindelse med udsendelsen af den, blev det besluttet også at lave en række musikvideoer, der kunne ledsage det musikalske udtryk. Disse musiknumre blev kædet sammen med forskellige iscenesatte ”behind the scenes” scener, hvor vi ser Cheech og Chong fjolle rundt og især Cheech forsøge at få projektet til ikke at kuldsejle. Det er denne lille times musiknumre tilsat mellemsekvenser, der senere blev udgivet på video med titlen Get Out of My Room og som i skrivende stund er blevet genudsendt på DVD.

Det er altså lidt af en tilsnigelse at kalde Get Out of My Room for en egentlig Cheech og Chong film af flere årsager. For det første byder DVD’en ikke på nogen egentlig handling ud over det førnævnte ”klister” som binder de mere eller mindre gakkede musikvideoer sammen, for det andet er spilletiden lidt under en time, (om ikke andet ville betegnelsen ”kortfilm” være mere rammende) og slutteligt er det helt tydeligt at udgivelsen er optaget på et tidligt videoformat, hvilket gør at alle billederne er af så ringe beskaffenhed, at det (i denne HD tidsalder) nærmest bliver smertefuldt at lægge øjne til.

Det er kun er et enkelt af musiknumrene, som er virkelig vellykket og her tales naturligvis som det nummer som mange sikkert kan huske fra dengang det var aktuelt og blev vist på MTV. Der tales her om ”Born in East L.A.”, som benytter Bruce Springsteens nummer ”Born in the USA” med en noget omskrevet tekst, der på ironisk vis kommenterer den illegale indvandring fra Mexico til USA. Enkelte vil også vide at Cheech to år senere lavede en egentlig spillefilm der bar samme titel.

Derfor er Get Out of My Room primært en DVD, der har appel til virkelig hardcore Cheech & Chong fans, som simpelthen ikke kan få nok af de to. Det er da ganske muntert at se dem sidde og fyre mundlort af sammen og ikke mindst studere hvor meget grimt hår og pastelfarvet spandex man kan opleve på en time, men Get Out of My Room får næppe den samme status som de andre Cheech & Chong film, der indimellem bliver støvet af hvis stemningen i hjemmet er høj, for har man set den en gang så er det faktisk rigeligt.


Forrige anmeldelse
« 1941 «
Næste anmeldelse
» Survival of the Dead »


Filmanmeldelser