Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

Fame (122 min.) Købsfilm / Sandrew Metronome
Anmeldt 16/2 2010, 18:09 af Dorthe Bille

Sæt danseskoene tilbage i skabet


Sæt danseskoene tilbage i skabet

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Så er det Fames tur til at blive støvet af og forsøgt pustet nyt liv i. Handlingen udspiller sig (lige som for små 30 år siden) på New York Academy of Performing Arts, hvor unge mennesker går til auditions i håb om at blive optaget på skolen. Vi følger 10 unge piger og fyrer fra forskellige samfundslag, fra de er til audition til de er færdige.

De 10 unge mennesker har selvfølgelig deres problemer at slås med. Ens forældre vil ikke anerkende hendes sangtalent og insisterer på at hun kun skal spille klaver og en anden har svært ved at få så gode karakterer, at hun kan blive på skolen. Det er nemlig sådan at man kun kan være elev, hvis ens karakterer ligger over C. – Lyder det som noget man har hørt før?

Det begynder egentlig meget godt. Der bliver klippet mellem de forskellige personer og deres auditions til et ok hip-hop beat – men det bliver ved og ved, og da filmen langt om længe går rigtigt i gang, er det umuligt at huske hvem der er hvem.

Historien i filmen er meget tynd og med hele 10 hovedpersoner, der alle er meget pæne og opfører sig meget korrekt, bliver det hele meget overfladisk. De 10 personer introduceres meget kort og ind i mellem er det vanskeligt at holde styr på dem. I løbet af filmen bliver der bragt forskellige tematikker på banen. F.eks. mener en af balletdanserne, at hun ikke får lov til at optræde i samme omfang som de andre fordi hun er for stor. Det afstedkommer en monolog fra underviseren om hvor meget skolen gør for at eleverne har det godt og behandler deres kroppe ordentligt. At pigen der bragte problematikken på bane så slet ikke er stor understreger den ”glasur ”filmen er sovset ind i.

Er man fan af dansefilm, er der enkelte scener der kan begejstre f.eks. da filmens rige pige + veninder giver den gas, men forsøget på at gøre stepdans trendy holder bare ikke. Heller ikke selv om der steppes på en ny og moderne måde.

Selve slutningen på filmen kan godt undre. Disse 10 unge mennesker har brugt 4 år på at dygtiggøre sig inden for sang og dans og så består afslutningsshowet af gospelsang - godt nok krydret med moderne dans, men alligevel. Ikke på noget tidspunkt i filmen har gospel været på programmet, så hvorfor det skal hives frem til sidst og kombineres med moderne dans er ikke helt klart.

Filmen minder nok mest om den nye version af Beverly Hills 90210 blandet med High School Musical og er man mellem 10 – 15 (og pige) er der en chance for at man vil kunne lide den.


Forrige anmeldelse
« Kold ild «
Næste anmeldelse
» Land of the Lost »


Filmanmeldelser