Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

Spider-Man: Far from Home (129 min.) Biograffilm / Sony
Anmeldt 26/7 2019, 18:10 af Torben Rølmer Bille

På studietur med Edderkoppen


På studietur med Edderkoppen

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Kapellet har i løbet af de seneste år været svært begejstret for de Spiderman-film der er dukket op. Selv om Into the Spider-verse er en tegnefilm, er det muligvis også den bedste film om superhelten, der er kommet til dato og i Spiderman: Homecoming fik verden takket være bl.a. et virkeligt godt manus og unge Tom Holland, den Spiderman som den fortjente. Begge disse film fangede den blanding af humor og action som alle dage har været kendetegnende for tegneserierne.

Nu er den anden film med unge Holland i hovedrollen landet i de danske biografer og selv om det altid har været vanskeligt at lave fortsættelser, så er Spiderman: Far from Home næsten lige så vellykket som Homecoming i Kapellets optik.

Som titlen antyder, så foregår størstedelen af filmen langt fra Edderkoppens vante omgivelser. New York Citys bylandskab er byttet ud med Europæiske storbyer, henholdsvis Venedig, Prag og London. Muligvis for at forsøge noget nyt, men samtidig også for at gøre publikum interesseret i at tage til en af de destinationer næste gang der skal ferieres. Slet skjult turistreklame kan derfor forekomme undervejs i filmen.

Filmen foregår, rent kronologisk, umiddelbart efter Avengers: Endgame for (og her kan forekomme en stor spoiler for alle de der ikke har set dén film – så spring afsnittet over hvis du har Endgame til gode) Iron Man er død, men det til trods, sørger Tony Stark for at hans protegé Spiderman får både en ny dragt og ikke mindst en gadget, der skal vise sig at blive en af filmens vigtigste omdrejningspunkter.

Grunden til at Peter pludselig skal rejse Europa tyndt, er at han og hans highschoolklasse skal på klasseudflugt, men hvad de ikke ved er, at i baggrunden lurer Nik Fury, der gerne vil have Spiderman til at bekæmpe en overjordisk trussel, der potentielt kan udslette hele planeten. I starten af filmen opsøger Fury et sted i Mexico der er blevet raseret af hvad de lokale mener var ”en storm med et ansigt” og kort tid herefter dukker mystisk alien op, der påstår at hans planet blev udslettet af fire elementmonstre.

Derfor skal Spiderman ikke slås alene mod disse fire elementmonstre (jord, ild, vand og luft), for han bliver sat til at samarbejde med denne Mysterio. Peter Parker er meget fascineret af Mysterio og dette gælder også den anden vej og alt tyder indledningsvist på at de to nok skal blive et godt team. Mysterio er også en af de mest ikoniske figurer fra netop Spidermantegneserierne og det er fedt at se ham på det store lærred, især i Jake Gyllenhaals skikkelse.

Ud over at kæmpe mod overnaturlige væsener, kæmper Parker også med sine egne følelser. Selv om man er Spiderman, betyder det ikke nødvendigvis, at det er nemt at tale med piger – og da slet ikke Mary-Jane (herefter MJ) som han er vildt forgabt i. Peter har allerede lavet en snedig plan, der går ud på at forære MJ et unikt smykke som han fik lavet i Venedig i toppen af Eiffeltårnet, men planen er i fare for at gå helt galt, da der er en anden dreng med på rejsen, som slet ikke har lige så svært som Peter med at snakke med pigerne.

Spiderman: Far from Home er som nævnt en virkelig dejlig superheltefilm og endnu engang cementerer at Tom Holland er født til rollen. Den har som forgængeren, den helt rigtige blanding af humor, action og teenageproblemer og så er den bragende flot lavet, selv om det sikkert godt kan være hårdt at se de nævnte storbyer blive smadret. Desuden er det for en sjælden gangs skyld en superheltefortælling der byder på en reel overraskelse, der nok kun kan gættes af de der virkelig er godt inde i Spidermans tegneserieunivers.

Der er derfor ingen anden udvej. Hvad enten sommervejret driller eller er dejligt, så find tid og giv dig selv lov til at tage i biffen for at se Spiderman: Far from Home for det er utvivlsomt sommerens bedste bud på en gedigen omgang helteaction. Kapellet sender i al fald sine varmeste anbefalinger.


Forrige anmeldelse
« Slice «
Næste anmeldelse
» Captain Marvel »


Filmanmeldelser