Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

Wrong Turn 6 – Last Resort (91 min.) Købsfilm / Universal Sony Pictures Nordic
Anmeldt 24/3 2015, 20:19 af Torben Rølmer Bille

Indavlede kannibaler 6


Indavlede kannibaler 6

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Siden John Boorman i 1972 lod en flok venner på kanotur blive overfaldet på mest nederdrægtig vis i Udflugt med døden, siden Tobe Hooper sendte en gruppe sympatiske, forsvarsløse teenagere komme på afveje i Motorsavsmassakren i 1974, og siden Wes Craven lod en familie på camping i ørkenen blive angrebet af muterede, indavlede bonderøve tre år senere, ved gyserfans, at det er en rigtig god ide altid at have en GPS installeret i bilen og aldrig, aldrig, aldrig køre ned at den sti, der ikke optræder på kortet.

Det er denne (i filmene ganske berettigede) frygt for de anderledes fremmede, der også ligger til grund for gyserfilmsserien, Wrong Turn, der netop qua sin titel italesætter, at de medvirkende har truffet et særdeles uheldigt navigatorisk valg. Serien startede i 2003 og nåede sidste år til den sjette film i serien, en film der har fået den malende undertitlel Last Resort. En undertitel, der spiller på den dobbelthed, der er ligger ti titlen, da resort både kan betyde ”kursted” og ”udvej”.

Da filmen udkom i sommeren sidste år, direkte på DVD og Bluray i USA, blev den genstand for en del kontroverser, som faktisk næsten afstedkom at filmen i første omgang blev forbudt. De fysiske versioner af filmen blev fjernet fra butikshylderne, og streamingtjenester fik forbud mod at levere digitale versioner af filmen til forbrugerne.

Det har altid været gavnligt for gyserfilm at være indblandet i kontroverser, da skandaler som regel har sørget for at der kom ekstra opmærksomhed på dem. Så hvad enten man er hardcore fan eller blot lidt nysgerrig, kan det skandaløse og forbudte virke som et element, der gør værket mere tiltrækkende.

Forbuddet handlede dog ikke om at filmen var for grotesk eller grænseoverskridende, derimod var problemet at filmmagerne havde benyttet billeder af virkelige personer i en scene, hvor et par af filmens hovedfigurer står og kigger på en opslagstavle fyldt med plakater af forsvundne personer. Det opdagede et familiemedlem til den forsvundne person og så rullede skandalen. Det må være stødende pludselig at se et bilede af ens bedstemor, som forsvandt i virkelighedens verden, på en plakat i en b-gyserfilm, med teksten ”have you seen this man”.

Når man ser Wrong turn 6 er der derfor et par scener, som forekommer mærkværdigt slørede. Det handler ikke kun om det føromtalte billede, men også om en scene noget senere, hvor de medvirkende inde på hotellet betragter en væg med gamle familieportrætter. Her er kun et par enkelte er synlige. Det har ikke været muligt at få be- eller afkræftet, hvad det er, der er kontroversielt ved disse billeder, men det kan kun gisnes om at disse også er blevet brugt uden tilladelse. Undertegnede mener, uden at være helt sikker, at de kunne ligne de skumle fotos, der optræder i Rasom Riggs besteseller Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, men om dette er tilfældet vides ikke. Fakta er dog, at disse billeder er slørede, hvilket virker mærkværdigt, i stedet for at forsøge at klippe disse scener helt ud af filmen, for de virker ikke essentielle for, at seeren kan forstå filmen.

Wrong turn 6 – Last resort starter helt generisk – et ungt par tager ud i skoven for at køre på mountainbikes og dyrke sex, men de skal naturligvis straffes hårdt og brutalt af de indavlede skovfolk, som lurer derude, så de dræbes delvist digitalt og bestialsk. Der klippes herefter til den typiske gruppe unge mennesker, der er på vej mod et sted dybt inde i skoven. Der er en god grund til at de har forladt New York, for en af dem har haft en masse personlige problemer, og han har modtaget et brev der fortæller, at han er enearving, men til hvad, ved han intet om.

Han opdager hurtigt at arven består af et enormt hotel midt i skoven. Det har fået lov til at forfalde en smule, men med lidt knofedt kunne det potentielt blive en fantastisk turistattraktion. Stedets daglige drift varetages af to ganske skumle personligheder, bror og søster, som har en lidt anden agenda. De er nemlig i familie med arvingen, og inden længe må vores hovedperson vælge mellem at følge de råd, hans venner giver ham, eller acceptere den familie, han ikke vidste han havde. Imens lurer voldspsykopaterne i skovbrynet.

Wrong turn 6 – Last resort er ikke synderligt opsigtsvækkende. Især ikke hvis man er bekendt med formlen fra denne type af teenage-horror-slasher film. Det er nærmest givet på forhånd hvem der skal dræbes, og hvem der overlever. Der er ikke sparet på hverken groteske splattereffekter (enkelte af disse er desværre alt for tydeligt lavet med GCI) eller nøgenhed, og selv om skuespillerene forsøger at arbejde så godt de kan med de flade roller, de har fået, er det ikke helt nok til at gøre dette til en virkelig god gyser.

De medvirkende benytter sig, i tråd med mange andre nyere horrorfilm, naturligvis flittigt af deres egne videokameraer i et forsøg på at få lidt visuel troværdighed smuglet ind i dette ellers meget tynde plot, men selv om filmen både byder på kannibalisme, incest og flere tabuiserede emner, der sikkert godt kan chokere de seere, der ikke er vant til genren, så vil hærdede fans af denne type film ikke finde meget nyt hér.


Forrige anmeldelse
« Lucy «
Næste anmeldelse
» The Prince »


Filmanmeldelser